VATROGASCI I POLICIJA I DALJE NA LICU MESTA! Fabrika "Magna“ u kojoj je došlo do trovanja radnika od jutros zatvorena!

Autor:

Vesti

18.01.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osetili smo miris lepka i onda su počele koleginice jedna po jedna da se onesvešćuju, rekao je jedan od radnika za beogradske medije

VATROGASCI I POLICIJA I DALJE NA LICU MESTA! Fabrika "Magna“ u kojoj je došlo do trovanja radnika od jutros zatvorena!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/192_rs/

Fabrika "Magna" u Aleksincu, koja je sinoć bila poprište trovanja radnika usled isparenja lepka, ne radi od jutros. Vatrogasci i policija su i dalje na licu mesta.


Više radnika je zbrinuto u bolnicama, a pojedini su ispričali šta se dogodilo.

- Osetili smo miris lepka i onda su počele koleginice jedna po jedna da se onesvešćuju -  rekao je jedan od radnika za beogradske medije, koji već dve i po godine radi u ovoj fabrici koja proizvodi navlake za automobilska sedišta.


Radnici fabrike su došli u svoju redovnu smenu, a tokom njihove smene majstori su postavljali podne obloge, što je dovelo do trovanja isparenjima lepka. Preko 50 radnika je otrovano hemijskim isparenjem, a nekoliko njih je teže povređeno. Tri osobe su zadržane na lečenju.

Tokom večeri i noći, u vezi sa masovnim trovanjem od isparenja u fabrici u Aleksincu, u Urgentni centar UKC NIŠ, ukupno je primljeno 6 pacijenata, od toga četiri ženske osobe i dva muškarca.

- Odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, aplikovana je terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining - kažu u UKC Niš.

- Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u UC UKC Niš, radi dalje opservacije, zadržane su ukupno 3 osobe- dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni. U potpuno stabilnom stanju, nakon svih odrađenih procedura, u toku noći, na kućno lečenje otpuštene su dve osobe - pacijent S.N. (23) i pacijentkinja S.J. (25) - dodaju.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading