OGLASIO SE MUP POVODOM INCIDENTA U ALEKSINCU: U toku utvrđivanje okolnosti nesreće

Autor:

Hronika

17.01.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu su pripadnici sektora za vanredne situacije, a intervencija u toku, navode oni.

OGLASIO SE MUP POVODOM INCIDENTA U ALEKSINCU: U toku utvrđivanje okolnosti nesreće

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U toku je, kako se navodi, utvrđivanje okolnosti nesreće u kojoj je više radnika otrovano.

Na terenu su pripadnici sektora za vanredne situacije, a intervencija u toku, navode oni.

Direktor opšte bolnice u Aleksincu, dr Goran Vidić, izjavio je za "Blic" da je večeras između 50 i 60 radnika aleksinačke fabrike "Magna" primljeno u bolnicu zbog simptoma trovanja. Prema njegovim rečima, lekari su pružili prvu pomoć, a dve žene su prebačene u UKC Niš zbog teže kliničke slike, dok je jedna zadržana u Aleksincu. Ostali pacijenti imaju lakše simptome.

Prema informacijama koje su objavljene u "Blicu", sumnja se da su radnici fabrike "Magna" bili izloženi isparenjima lepka prilikom postavljanja podne obloge. 

Kako prenosi portal 24sedam, doktor Goran Vidić, direktor Opšte bolnice u Aleksincu, rekao je da su svi radnici, koji su se večeras otrovali hemijskim isparenjima u jednoj aleksinačkoj firmi, zbrinuti. 

Prema njegovim rečima, dve osobe (46 i 20 godina) imaju težu kliničku sliku usled trovanja i one su prebačene u niški UKC, na odeljenje za toksikologiju i dodao da je treći pacijent na putu ka UKC. 

Naše medicinske ekipe su u pojačanom broju u Hitnoj pomoći i u bolnici, tako da očekujemo da će povređeni radnici biti vrlo brzo zbrinuti. Upravo idem na lice mesta kako bih iz prve ruke video kakva je situacija, ali je bitno da nema životno ugroženih pacijenata - rekao je dr Vidić za 24sedam.

Direktor bolnice, dr Goran Vidić, istakao je da su medicinske ekipe angažovane u pojačanom broju kako bi se pružila adekvatna pomoć povređenim radnicima. Takođe, on je lično krenuo na lice mesta kako bi procenio situaciju iz prve ruke, što pokazuje brzu i efikasnu reakciju zdravstvenih službi na ovaj incident.

Tridesetak radnika jedne aleksinačke firme doživelo je trovanje hemijskim isparenjima večeras.

Nenad Marković, načelnik Hitne pomoći u Aleksincu, potvrdio je incident, navodeći da ima ukupno tridesetak povređenih.

Dve pacijentkinje pokazuju težu kliničku sliku, i trenutno se prebacuju u niški UKC.

Prema nezvaničnim informacijama, radnici su se otrovali isparenjima lepka tokom postavljanja podnih obloga, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading