NEMAČKA STAVILA SRBIJU NA CRVENU LISTU! Na njenu teritoriju mogu samo vakcinisani, ali NE BILO KOJOM VAKCINOM!

Autor:

Vesti

06.09.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je skinula Srbiju sa zelene liste bezbednih zemalja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemačka znatno pooštrila uslove za ulazak u zemlju

U prevodu, u Nemačku će se ubuduće moći da putuje samo pod posebnim uslovima.

Naime, na teritoriju Nemačke moći će da ulaze samo vakcinisani građani Srbije i to samo oni koji su se vakcinisali cepivima  vzapadnih proizvođača - "Fajzer", "AstraZeneka", "Moderna" ili "Džonson i Džonson".

- Putovanje radi turističkih razloga je dozvoljeno za lica sa prebivalištem u Srbiji koja su potpuno vakcinisana vakcinama protiv kovida 19 sledećih proizvođača: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ili Johnson&Johnson i takođe je neophodno da je od poslednje potrebne doze vakcine prošlo najmanje 14 dana. Putnici moraju predočiti sertifikat o vakcinaciji na engleskom ili nemačkom jeziku na papiru ili u digitalnom obliku. Deci ispod 12 godina dozvoljen je ulazak u Nemačku, iako još nisu vakcinisana, u pratnji bar jednog potpuno vakcinisanog roditelja. Nemačka dozvoljava i drugim licima sa prebivalištem u Srbiji ulazak u Nemačku samo u slučaju da obavljaju važnu funkciju ili da je njihovo putovanje neodložno - piše na sajtu Ambasade Nemačke u Beogradu.

Navedena pravila se ne odnose na nemačke državljane i članove njihove najuže porodice.

I Albanija pooštrila uslove

Na listi zemalja koje su pooštrile pravila za ulazak našla se i Albanija. Iako su do sad naši građani mogli samo uz ličnu kartu da putuju u ovu zemlju to više neće biti slučaj.

U Albaniji su od danas na snagu stupile nove mere protiv korona virusa, koje predviđaju da nijedan strani ili građanin Albanije ne može da uđe u zemlju bez dokaza da je negativan na korona virus.

Počev od 6. septembra, putnici koji ulaze u Republiku Albaniju, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:

Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje);

Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja).Navedena pravila važe za sva lica (osim za decu do 6 godina starosti), uključujući i ona koja samo tranzitiraju kroz Albaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading