KOVID PROPUSNICE SU PROTIVUSTAVNE! Doktor Kon napominje da su se i ranije menjali zakoni!

Autor:

Vesti

25.08.2021

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je sinoć da je stav javnog zdravlja svuda u svetu povodom kovid propusnica sličan - da su one neophodne, ali je istakao da su u Srbiji protivustavne.

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

Predrag Kon tvrdi da su kovid propusnice najbolje rešenje

 

- Mi imamo problem što to ne može da se sprovede, jer je po nekim procenama to potivustavno. O tome ne mogu da pričam, mi ispoljavamo taj stav bukvalno na svakoj sednici Kriznog štaba ponovo. I sad je to bilo. Nema diskusije ako je nešto protivustavno, a sa druge strane vreme prolazi - naveo je Kon za Kurir.


On je dodao da ne zna da li će ideja o kovid propusnicama biti odbačena.

- Tu su pravnici, to nije moja struka, jednostavno ne znam - ponovio je Kon i dodao da ne zna gde je pravni izlaz.

On je naglasio i da su se menjali zakoni u pređašnjem periodu, kako bi neke mere mogle da se sprovode i kontrolišu.

- Klizava je situacija, tvrdim da je to najbolje rešenje u ovom trenutku, ali i zatvaranje svega je rešenje - zaključio je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

25.08.2021 06:17

Zdravstvene vlasti traže šta je potrebno da se uradi i to se sprovede odmah. Nema čekanja. Da su 1972 ovako zamlaćivali narod pola Jugoslavije bi pomrlo. Pod hitno smeniti i dovesti mlade i odlučne stručnjake, od ovih je sve jeste da nije i nije a možda jeste. Bruka.

Crni

25.08.2021 06:57

Sramoto, osnove naglasavam osnove prava se uce i na fakultetu koji si kazes zavrsio kao i na ostalim fakultetima da jednostavno se ne napravi glupost. Do danas nije nista menjano u tom segmentu. Mene je sramota tvog neznanja, sva sreca nikoga ne lecite ko zna sta bi na kraju ispalo.