SLOVENAČKI MILIJARDERI KUPILI 4.000 HEKTARA ZEMLJE U BANATU!

Autor:

Vesti

25.08.2021

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbogatiji Slovenci, bračni par Iza i Samo Login u Banatu su kupili više od 4.000 hektara zemlje.

Foto: Printskrin

Iza i Samo Login planiraju da se bave proizvodnjom organske hrane

Oni na ovom zemljištu planiraju da uspostave organsku poljoprivrednu proizvodnju.

- To će biti najveća platforma organske poljoprivredne proizvodnje, ja sam potpuno uveren, u čitavoj Evropi - rekao je za Telegraf Biznis ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nedimović ističe da se poslednjih godina sve više poljoprivrednika odlučuje na organsku proizvodnju i istakao da je u Srbiji pod organskom poljoprivrednom proizvodnjom oko 24.000 hektara zemlje.

Popularnost organske hrane je sve veća i u svetu i kod nas, zbog čega su cene više 20 do 50 odsto u odnosu na cene konvencionalne hrane. Osim toga, dodatni motiv za organsku proizvodnju jesu i subvencije države od 11.500 dinara po hektaru.

Paradoks je međutim, da umesto da rastu, površine pod organskom proizvodnjom u Srbiji se smanjuju – za godinu dana za oko hiljadu hektara. Proizvođači kažu da ni znatno veća cena ne može da pokrije skupu proizvodnju i da im nedostaju radnici.

Ko su Iza i Samo Login?

Najbogatiji Slovenci, bračni par Iza i Samo Login, osnivači su kompanije „Autfit 7“, zaslužne za planetarnu hit aplikaciju Toking Tom, koju su prodali kineskoj kompaniji za milijardu dolara.

Iza i Samo Login imali su 60 odsto udela u kompaniji „Autfit 7“, dok je ostatak bio u vlasništvu ukupno 120 ljudi.

Pored aplikacije „Toking Tom“, imaju i veoma posećen Jutjub kanal sa devet miliona pretplatnika i 9,4 milijardi pregleda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
iris

25.08.2021 20:40

Zar su u Srbiji svi tako siromasni da bas niko nije mogao da kupi pa ste prodali Slovencima!Jad i tuga.