PRIPREMAN DRŽAVNI UDAR: Otkriveni planovi mafijaško-političke hobotnice! Žele nasilno svrgavanje Vučića sa vlasti

Autor:

Vesti

26.08.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić već dugo je na udaru političko-mafijaške hobotnice koja želi njegovo nasilno svrgavanje sa vlasti.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na udaru političko-mafijaške hobotnice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već dugo je na udaru političko-mafijaške hobotnice, čiji je cilj njegovo nasilno svrgavanje sa vlasti. U relaziciji ovog cilja nisu birana sredstva i metode, lansirane su afere poput one o Jovanjici sa namerom da se destabilizuje država. 

Prljave interese udružili su pripadnici kriminalnih struktura, tajkuni, delovi opozicione družine, uz potporu pojedinih stranih centara moći, ali i podršku pojedinaca iz državnog aparata, najpre policije i pravosuđa. 

MOJ STAV

Svetozar Vujačić , advokat

opozicija priznaje da na izborima nikoga ne mogu da smene i onda pokušavaju to da učine alternativnim načinima. Suština te političko-mafijaške hobotnice je da se ona oformila i povezala u jednom zajedničkom cilju, a to je da se Vučić svrgne po svaku cenu. 

Suština svega bila je kriminalizacija Vučića i nasilno svrgavanje sa vlasti, konstatuje član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović. Ističe da je došlo vreme vreme da se progovori o lažima vezanim za aferu Jovanjica i njenim kreatorima. Đukanović kaže da je uvideo da funkcioneri Jeremićeve Narodne stranke Vladimir Gajić i Borivioje Borović vole da se petljaju u taj slučaj. 

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Đukanović: Odgovorno tvrdim da Koluvija nikada nije upoznao Andreja

- Čitajući Borovićev intervju u kom on ističe da je Nebojša Stefanović glavni za rešavanje ove afere, jasno mi je zašto moj klijent Predrag Koluvija ne može nikako da izađe iz pritvora već dve godine, a podsetiću vas da je pritvor mera da se samo obezbedi prisustvo. Ovde su sve optužnice podignute, ne jedna, već dve - kazao je Đukanović.

Izmišljeni telefonski pozivi 

Republika

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 2. 1. 2020.

Srpski telegraf je prvi, neposredno posle plasiranja ove afere, još januara prošle godine objavio tekst da su pojedinci iz MUP pokušavali predsedniku  i njegovom bratu da napakuju umešanost u aferu "Jovanjica". Namera im je bila da ih povežu sa uhapšenim Predragom Koluvijom, većinskim vlasnikom plantaže Jovanjica kome se sudi pošto je novembra 2019. na njegovom gazdinstvu nađeno više od četiri tone marihuane.
Dokazano je, međutim, veštačenjem da navodne komunikacije Koluvije i Andreja Vučića nije bilo. 

UĆUTKIVANJE U ZATVORU

Potpuno je nejasno da Koluvija, dodaje on, ne može već dve godine da izađe iz pritvora kao da je masovni ubica.

- On ne može da izađe, jer mora biti ućutkan. U suprotnom bi rekao ko ga je terao da lažno optuži Andreja Vučića da ga je zvao prilikom hapšenja i da je učestvovao u proizvodnji marihuane i kanabisa. Zato on ne može da izađe i da se brani sa slobode. Kao njegov advokat odgovorno tvrdim da Koluvija nikada nije upoznao Andreja već da je sve ovo osmišljeno kako bi se kriminalizovala porodica Vučić i izvršilo nasilno preuzimanje vlasti.

Đukanović tvrdi da je u svemu ovome učestvovao neko iz MUP i iz srpskog pravosuđa: 

- Došlo je vreme da se progovori o lažima vezanim za aferu "Jovanjica" i ko je kreirao ovu skandaloznu aferu. Suština svega je bila kriminalizacija Aleksandra Vučića i nasilno svrgavanje sa vlasti.

Monstruozne pretnje: Vučiću, dao bog da ti deca raspadaju od raka

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/printscreen

Monstruozne pretnje upućene Vučićevoj deci

PredsednikVučić i njegova porodica su svakodnevno izloženi vulgranim i agresivnim napadima, i po društvenim mrežama. Tako su na Tviteru postavljene jezive i uvredljive poruke upućene deci predsednika.

- Vučiću, dao Bog da ti se Danilo, Milica i Vukan raspadaju od raka, a i njihovi potomci generacijama - napisao je izvezni Mastif.
Ovo nisu prve, ali su svakako najmonstruoznije pretnje upućene nekom našem političaru.

ULOGA STRANIH SLUŽBI

Izvori Srpskog telegraf navode da su značajnu ulogu u celom slučaju imale pojedine zapadane ambasade.

- U kreiranju te lažne afere i plasiranju su učestvovale činovnici zapadnih ambasade i pojedinci Narodne stranke Vuka Jeremića. Ali uz svesrdnu pomoć delova iz državnih struktura - objašnjavaju naši izvori. 

Poznato je da su u lansiranju ove priče naročito založio Jeremićev stranački kolega Miroslav Aleksić.

- Istovremeno, izuzetno je indikativno, blago rečeno, da Nebojša Stefanović, tadašnji ministar policije, nikad nije imao političke razmirice sa Jeremićem. Nikad ga nije napadao, već samo Đilasa. Za razliku od drugih naprednjaka, koji bi u javnim nastupima protivurečili Jeremićevoj politici - ukazuje naš sagovornik. 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading