POZNATO KOLIKO ŠTITI TREĆA DOZA VAKCINE PROTIV KORONE!

Autor:

Vesti

26.08.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštita od korone povećava se na 97 odsto 16 dana posle prijema treće doze vakcine, pokazalo je istraživanje izraelskog Ministarstva zdravlja.

Foto: Tanjug/AP

Treća doza vakcine pruža zaštitu od 97 procenata

U izveštaju se navodi da, iako je nivo antitela značajno veći sedam dana od treće doze, vrhunac zaštite se dostiže posle 16 dana.

Više od 1,7 miliona Izraelaca, od ukupno oko 8 miliona koliko trenutno živi u ovoj državi, primilo je buster dozu od početka avgusta, a od utorka treću dozu mogu da prime i  stariji od 30 godina, dok je preko 70 odsto starijih od 70 godina već imunizovano treći put.

U utorak je više od 10.000 Izraealca testirano pozitivno na kovid-19, sudeći po revidiranim podacima ministarstva zdravlja objavljenim sinoć, što je najviše do sada u četvrtom talasu i blizu najvećeg broja zaraženih u jednom danu, zabeleženog u januaru.

Do srede uveče bilo je više od 75.000 aktivnih slučajeva kovida-19 u Izraelu, hospitalizovanih 1.084, u teškom stanju 688, medju njima 139 na respiratorima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading