ŠAPIĆ O VUČIĆU: U životu nisam sreo čoveka sa takvim političkim autoritetom!

Autor: Republika

Vesti

30.05.2021

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke jednoglasno je izglasano ujedinjenje sa strankom SPAS Aleksandara Šapića.

RepublikaFoto: TV Prva/Printscreen

Šapić je izabran za potpredsednika Glavnog odbora SNS.

Gostujuću u jutarnjem programu na TV Prva Šapić je istakao da se ranije nije bavio politikom van lokala, tačnije Novim Beogradom, ali da ipak ujedinjene sa SNS nije neobično.

- Naša politika se slaže sa politikom SNS, zato kažem da ovo ujedinjenje nije ništa neočekivano. Da podsetim, još 2016 godine sam ponudio da se ujedinimo.

Komentarišući svoje izjave od ranije o koaliciji SNS, kazao je da se tada nije slagao sa njihovim načelima, ali da se to kroz vreme promenilo.

- Čuo sam da sam dobro prihvaćen od strane SNS, ni na jednom opštinskom odboru nije negativno komenatrisano ujedinjenje sa SPASOM.

Na pitanje da li je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zadovoljan njegovim dolaskom, Šapić je poručio da je to pitanje za njega.

- Pitajte Vesića da li je on srećan - istakao je on.

Šapić je još jednom izrazio zahvalnost zbog ujedinjenja.

Na pitanje da li će biti gradonačelnik rekao je da ta odluka još nije doneta.

- Na jesen ćemo znati ko će biti gradonačelnik, ako budem prvi na listi što da ne. Voditi grad i voditi računa o organizaciji veoma je teško - zaključio je Šapić.

O Stefanoviću

- Ja najmanje imam pravo da o tome pričam, zaista ne znam šta se tu dešavalo, činjenica je da je Odbor zamerao njemu mnogo stvari. Svi problemi treba da se rešavaju unutar stranke. 

O sednici SNS

- Čeka nas težak period. Evidentna je situacija oko KiM i BIH, mi ovoga puta moramo da učinimo sve da se to ne slomi na Srbiji. Što se tiče podmetanja u stranci o kojoj je pričao Vučić je normalno.

- Ipak Vučić ništa ne stavlja pod tepih, ne okreće glavu na probleme. To je pozitivno. Otkad sam ga upoznao malo bolje imam sve pozitivnije mišljenje, neverovatnu percepciju ima da vidi stvari kakve jesu, u životu nisam sreo takvog čoveka sa političkim autoritetom. 

O Danilu Ikodinoviću

Ističe da mu ne smetaju ružni komentari političkog suparnika Danila Ikodinovića.

- Reč ružnu neću reći o njemu, imam svoje principe. Želim mu sve najbolje.

O Temeljnom ugovoru 

- Nije sasvim jasno zašto premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC kako je bilo najavljeno - ocenio je.

- Nezapamćeno je da je gospodin Krivokapić došao u Beograd da savetuje SPC koga da izabere za mitroopolita crnogorsko-primorskog. Kao da on zna šta narod Crne Gore želi. Ali mislim da je dobro što smo mi postupili odgovorno i uspeli da obuzdamo bilo kakve ishitrene reakcije - kaže on.

On se osvrnuo i na zapaljivu atmosferu na finalnoj seriji košarkaških utakmica između Crvene Zvezde i podrgoričke Budućnosti i ocenio da atmosfera na tim utakmicama podseća na nekadašnje utakmice sa Hrvatima.

- Mi smo dva bratska naroda i to ne bi smelo da se događa. Nesrećan sam zbog toga i želeo bih da se to promeni, da se i na sportskim utakmicama ponašamo kao prijatelji i braća - ukazao je Šapić.

O daljim planovima

- Beogradom ću nastaviti da se bavim, spremamo se za izbore, jer činjenica je da u poslednjih godinu dana nije bila idealna situacija. To mora da se popravi - istakao je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
lak

30.05.2021 07:55

Vucic uziva veliko postovanje i autoritet svuda.

Vla

30.05.2021 12:46

@lak - Hajdemo svi u jednu partiju.

Zoran G

30.05.2021 08:21

Idemo samo jako i napred do pobede, za bolje sutra svakog od nas i nase dece!

Brane

30.05.2021 08:39

Šapić mora biti svestan da je dobio životnu šansu i da će je kao i u u bazenu umeti da iskoristi,naravno na sreću svih nas i na sreću i boljitak naše Srbije.