OFANZIVA CRNE GORE, I DRITAN U BEOGRADU! Posle Krivokapića, i Abazović stiže u Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

28.05.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazovic izjavio je da očekuje da će u junu biti u zvaničnoj poseti Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dritan Abazović

On je gostujući u emisiji "U žizi" podgoričke A1 tv, rekao da će rado putovati za Beograd.

- Crna Gora treba da pošalje novog ambasadora u Srbiju - naveo je Abazović i poručio da "moramo pokušati da relaksiramo odnose i svedemo ih na prijateljsku meru".

Vlada Crne Gore, kaže, ne želi neprijateljske odnose, naročito ne sa susedima.

Komentarišući odnose vlade i valadajuće većine, Abazović je rekao da trenutno ima osećaj da su kao, kako je rekao, "rogovi u vreći, a da je on ta vreća".

Odbijanje predsednika Mila Ðukanovića da potpiše Zakon o državnom tužilaštvu, Abazović je ocenio nespremnošću šefa države da se, kako je rekao, suoči sa pravdom.

Lično, itiče, daje sve od sebe da se smiri situacija između vlade i parlamentrne većine, odnosno da se ta kohezija ojača.

- Pokušavam da ličnim kontaktima i prijateljskim odnosima sa ljudima u državnom parlamentu objasnim potrebu veće kohezije. Uloga parlamenta je mnogo poboljšana, ali moramo imati veću odgovornost za ono što radimo. Državni budžet je trebalo usvojiti dosta ranije - istakao je Abazović.

Prema njegovim rečima poslanici moraju da razumeju da neke stvari ne mogu da odlažu u beskraj.

- Imam osećaj da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća. Apel je da budemo odgovorniji u narednom periodu - poručio je Abazović.

On je istakao i da ruka pravde može stići do svih, ali da to iziskuje ispunjavanje određenih procedura.

- Vlada je spremna da ide na ''glavu hobotnice'' - tvrdi Abazović povodom borbe protiv organizovanog kriminala i dodaje daa su "pipci te hobotnice dalekosežni, a neki su prekinuti”.

Spreman je, kaže, da ide i na Mila Ðukanovića, ali dodaje da neće da optužuje ljude bez dokaza.

Podestimo, sinoć je u Beograd stigao predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, kako bi razgovarao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, gospodinom Porfirijem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading