SASTALI SE ŠIPTARI: Kurti razgovarao sa Tačijem, ovu su prve izjave

Autor: Tanjug

Vesti

13.03.2020

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer prevremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, izjavio je da je na sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem otvoreno mnoštvo tema - od tzv. "mini Šengena", preko dijaloga, to taksi na srpske i proizvode iz BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Ocenio je da je njihov susret bio, kako je rekao, "dobra vest za Kosovo" sama po sebi.

- Bio je to značajan sastanak, iako se o njemu nije razmišljalo. Neće biti iznenađenja za građane. Moramo povećati predvidivost jedni drugih. Ima prostora za više sastanaka - rekao je Kurti, prenela je prištinska Koha.

Tači: Neophodan sastanak

Drugi susret predsednika i premijera privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i Aljbina Kurtija, završen je nakon gotovo dva sata.

Tači je nakon sastanka novinarima rekao da je, između ostalog, razgovarano o nastavku dijaloga sa Beogradom, ne precizirajući detalje.

Rekao je i da je u razgovoru iskazano razumevanje i potreba za zajedničkim radom političkih lidera i institucija za dobro Prištine, te dodao da je konstatovano da između njih dvojice postoji više stvari koje ih zbližavaju nego koje ih razdvajaju.

Ocenio je da je sastanak sa Kurtijem bio nastavak razgovora sa drugim političkim liderima parlamentarnih stranaka, koji je održan u ponedeljak.

- To je bio neophodan sastanak za dobro zemlje i građana, sadašnjosti i budućnosti... - rekao je Tači.

Smatra da je sastanak bio "dug i značajan" i da misli da je bio "otvoren", te da su razgovarali o pitanjima o kojima su, kako je rekao, imali konstruktivna stanovišta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading