KURTI POVEĆAVA BUDŽET ZA VOJSKU: Skandalozan potez "TIRANINA"

Autor:

Vesti

14.04.2024

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je takođe istakao da su na severu zemlje "povećani zakonitost i bezbednost", uz otvaranje devet policijskih stanica za nadzor i kontrolu granice.

KURTI POVEĆAVA BUDŽET ZA VOJSKU: Skandalozan potez "TIRANINA"

Foto: Profimedia

Samozvani premijer takozvanog Kosova, Aljbin Kurti, nedavno je izjavio da će odgovoriti na pretnje Srbije povećanjem vojnog budžeta, usred ratnih sukoba u Evropi. On je istakao da je budžet za vojsku "udvostručen", a za naoružanje "trostruko" povećan. Pored toga, nabavljene su bespilotne letelice Bairaktar i protivtenkovski projektili Džavelin, dok se planira dodavanje 600 novih regruta vojsci koja trenutno broji 1.852 vojnika.

- U vreme kada imamo rat u Evropi i bezbednosne pretnje od severnog suseda, mi smo odgovorili udvostručavanjem budžeta za vojsku i trostrukim budžetom za naoružanje. Kupili smo bespilotne letelice Bairaktar ​​i nabavili protivtenkovske projektile Džavelin, dok se u kasarni nalazi još 1.852 vojnika, kojima će ove godine biti dodato 600 novih regruta - rekao je Kurti.

Kurti je takođe istakao da su na severu zemlje "povećani zakonitost i bezbednost", uz otvaranje devet policijskih stanica za nadzor i kontrolu granice. Ove mere trebalo bi da doprinesu održavanju stabilnosti i mira u tom regionu.

- Otvoreno je devet policijskih stanica za nadzor i kontrolu granice - rekao je Kurti.

Takođe, premijer Kurti je napomenuo da Državno tužilaštvo takozvanog Kosova nije podiglo optužnicu protiv Milana Radojičića, što je izazvalo kontroverze u javnosti i postavilo pitanje pravosudne politike prema potencijalnim optuženicima.


Ove najave i mere Samoopredeljenja, pokreta kojim Kurti rukovodi, izazvale su različite reakcije unutar zemlje i šire, posebno u kontekstu trenutnih geopolitičkih tenzija u Evropi. Ostaje da se vidi kako će ove odluke uticati na situaciju na Kosovu i odnose sa susednim zemljama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zemac

14.04.2024 22:09

Kad prestane Amerika i Nato da vas brani selite se bolje u Afriku