MINISTAR ANTIĆ: Najmanje što NIN može da uradi je da povuče naslovnicu i izvini se predsedniku!

Autor: Republika

Vesti

27.11.2019

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nedeljnik NIN je naslovnom stranom svog novog broja prešao granicu ne samo legitimne kritike vlasti, već granicu osnovne ljudske pristojnosti i poštovanja", ocenio je ministar u Vladi Srbije i potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Antić

- Fotografija na kojoj je puščana cev uperena direktno u predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema nijednu drugu asocijaciju osim atentata i ubistva, a to je nedopustiva poruka koja se šalje najširoj javnosti - ocenio je ministar.

Prema njegovim rečima, ovde nije reč ni o kreativnosti, ni o kritici vlasti, ni o medijskim slobodama, već o banalnoj i morbidnoj, najdirektnijoj poruci da je predsednik Republike na puščanom nišanu, ili da bi u njega trebalo da se puca.

 

 

- U zemlji u kojoj je premijer ne tako davno ubijen iz puške, niko nema pravo da se igra sličnim porukama, ma koliko jaka bila želja za podizanjem pažnje i tiraža. Uredništvo NIN-a i novinari tog lista, kao veoma aktivni zagovornici medijskih sloboda, pogazili su ovom naslovnom stranom sve za šta se navodno zalažu. Najmanje što bi mogli da urade zarad svoje duge tradicije, ali i zbog osnovnog ljudskog poštovanja, je da povuku ovu sramnu naslovnu stranu i upute izvinjenje javnosti i predsedniku Republike - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
mica

27.11.2019 19:14

Najmanje što mogu je da upute izvinjenje.

Jovan

27.11.2019 19:15

NIN mora da povuče naslovnu stranu i izvini se predsedniku Vučiću!

Gorica

27.11.2019 19:18

bruka i sramota za ovakve ugledne medije, gradjani su zgrozeni ovom naslovnom stranom novina NIN-a, povucite to na vreme, dok jos nije izaslo u prodaji

milan306

27.11.2019 19:23

Neka povuku broj,izvinu se predsedniku i sakriju se od sramote.Najmanje što mogu da urade.