Jovo Bakić se izvukao, nema prijave: Nikada nisam pozivao na upad u zgradu RTS

Autor: Mediji, Republika

Vesti

19.06.2019

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sociolog Jovo Bakić nije dobio prijavu posle razgovora u policiji u petak zbog intervjua datog nedeljniku NIN, iako se o tome spekulisalo u medijima zobg pozivanja na nasilje.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Jovo Bakić

Bakić za medije to potvrđuje i kaže da nema elemenata za prijavu.

– Aleksandar Vučić je to i sam razočarano zaključio kada me je optužio za "igru rečima"- kaže Jovo Bakić u izjavi za medije.

A hoće li tužilaštvo pokrenuti postupak protiv Bakića zapitao se juče i poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković. On smatra da je Bakić - pozivao na revoluciju i pretnju nekakvim ‘dugim' cevima.

– Umislio čovek da je mnogo pametan, proglasio sam sebe za nezavisnog intelektualca i misli da mu je to dovoljno da može da ruši institucije sistema i da priziva revoluciju – rekao je Marković i dodao da je Bakić "nova zvezda" Saveza za Srbiju. On je kazao da Savez za Srbiju "najviše voli tzv. "nezavisne stručnjake za sve i svašta" i u među njih svrstao Rodoljuba Šabića, Sašu Jankovića i sudiju Miodraga Majića, a - sada je došlo Bakićevih pet minuta - dodao je Marković.

Podsetimo, Bakić je izjavu dao u petak u SUP-u Beograd. Bakić je za TV N1 rekao da je motiv policijskog poziva bio taj što je "u Dnevniku RTS zloupotrebljen intervju koji je dao NIN-u", navodeći da nikada nije tvrdio da je trebalo upasti u zgradu javnog servisa tokom protesta "Jedan od pet miliona".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Vladan

19.06.2019 10:00

Čekamo te Jovo, pašćeš na sledećem stepeniku ! Ovog puta si imao sreće, zicer !

Stefan Stefan

19.06.2019 10:01

Možda mu je oprošteno.

Simonida

19.06.2019 10:03

Kakav je licemer ovaj profesor Bakic

Lerdi Gaga

19.06.2019 10:16

Ne bre, care, ti krenuo do zgrade RTS-a da odgledaš dnevnik uživo a motorne testere su ponete za slučaj da vam neki platan prepreči put pa da se lakše probijete...