(VIDEO) Političari se opraštaju od Butulije: Na komemoraciji ubijenom predsedniku AMSS puna sala Skupštine grada

Autor:

Vesti

26.02.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na komemoraciji ubijenom predsedniku AMSS Mirku Butuliji koja se održava danas u Skupštini grada okupio se veliki broj ljudi među kojima su brojni političari, porodica, prijatelji i kolege.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Ivica Dačić na komemoraciji

Među prvima su na komemoraciju došli članovi čuvenog moto-kluba "Noćni vukovi".

Nekoliko desetina njih stiglo je na motorima noseći slike Mirka Butulije.

Među prisutnima su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorana Mihajlović, direktor policije Vladimir Rebić, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Ivica Dačić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Komemoracija Mirku Butuliji

Za pet godina, koliko je bio na čelu AMSS, Butulija je uspeo ne samo da očuva tradiciju već i da podigne ugled organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima, rečeno je, pored ostalog, na komemoraciji.

 

 

Zorana Mihajlović u jednom trenutku nije mogla da sakrije suze. Naročito tužno bilo je kada je krenula muzika i stihovi pesme "Eh samo da mi je da se kući vratim ranije".  

- Prezirao je ljude koji ne poštuju svoje prijatelje ili, ne daj Bože, izdaju. Ali zato je prijateljima praštao. Ponekad me je zvao kad nešto veliko uradi: "Šta misliš, profesore", i ja sam uvek odgovarao: "Nadmašio si me". Ljude koje je najviše voleo, najmanje je hvalio. Neverovatno je bio privržen porodici i bolelo ga je što nema više vremena za njih - ispričao je jedan od Butulijinih prijatelja.

Ispraćaj posmrtnih ostataka sa Novog groblja zakazan je za 13.30.

Butulija je podlegao povredama u petak, 22. februara, nakon što ga je upucao generalni sekretar AMS S- a Predrag Đurđev, koji je potom izvršio samoubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading