PREDSEDNIK SRBIJE SUTRA U MOSTARU! Vučić na važnom sastanku sa rukovodstvom BIH!

Autor:

Vesti

14.04.2024

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspostavljanje nove avionske linije.

PREDSEDNIK SRBIJE SUTRA U MOSTARU! Vučić na važnom sastanku sa rukovodstvom BIH!

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stiže u Mostar, gde će biti obeleženo uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Mostara. Doček je zakazan za 16:30 časova, nakon čega je planiran sastanak sa liderom HDZ BiH, Draganom Čovićem.

Regionalni susret u Mostaru

Zanimljivo je da će dan nakon Vučićevog dolaska, u Mostaru stići i hrvatski premijer Andrej Plenković, kao i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, ali ne istim povodom.

Susreti sa zvaničnicima

Prema najavama iz Saveta ministara BiH, Krišto će se u utorak ujutro sastati sa Lajčakom, a sat vremena kasnije ona i Čović će razgovarati i sa Plenkovićem koji će taj dan takođe biti u Mostaru.

Interesantno je napomenuti da u utorak počinje 25. međunarodni sajam privrede u Mostaru, a otvoriće ga upravo Plenković, što je i razlog njegovog dolaska u ovaj hercegovački grad.

Sastanak sa Plenkovićem

Sastanak sa hrvatskim premijerom Plenkovićem biće održan u prostorijama HNS, što će predstavljati značajan događaj u okviru regionalne saradnje.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti putem video snimka objavljenog na svom Instagram nalogu kako bi sumirao proteklu nedelju. U svom obraćanju, predsednik je istakao nekoliko ključnih događaja i dešavanja koji su obeležili prethodni period.

-Snažnu diplomatsku aktivnost u proteklih sedam dana obeležili su brojni važni susreti, od kojih je u strateškom smislu svakako najznačajniji bio sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Jedan od najbitnijih rezultata moje posete Parizu jeste dogovor koji će u vojnom smislu izuzetno ojačati odbrambenu moć naše zemlje- naveo je predsednik pa dodao: 

- S druge strane, u narednim nedeljama, borićemo se svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz i ugled Srbije, ponoseći se svojom najlepšom, crveno-plavo-belom trobojkom koju niko nikada neće moći da nam oduzme i koju nikome nikada nećemo dati, kao što im nećemo dati da srpski narod okarakterišu kao najgori narod na svetu - napisao je, i na kraju dodao moćnu poruku: 

- Svetinja koju čuvate je mnogo veća od sile koja vas napada.

 Narode srpski, glavu gore, borićemo se snažno!
Zapamtite moje reči, pobediće Srbija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Srb

14.04.2024 21:22

Srbija pruza ruku Bosnjacima i pored svih napada i pritisaka koje nam prave

Mika

14.04.2024 21:23

Predsednik Aleksandar Vučić sutra u Mostaru na veoma vaznom sastancima sa zvaničnicima.

Мiraš

14.04.2024 21:26

Svaki Vučićev sastanak je važan i od suštinskog značaja za Srbiju.

Marko

14.04.2024 21:26

Predsednik Vučiċ se trudi da sa svima u regionu kao i u svetu bude u dobrim odnosima