VUČIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU Zahvalio se Makronu, samo mu je OVO kratko poručio

Autor:

Vesti

08.04.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doček predsednika Vučića u Jelisejskoj palati

VUČIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU Zahvalio se Makronu, samo mu je OVO kratko poručio

Foto: Printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekan u Jelisejskoj palati, gde se zajedno sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom obratio medijima. Vučić je izrazio zahvalnost Makronu na podršci Srbiji na evropskom putu, ističući bliskost između Francuske i Srbije, kao i značaj očuvanja mira na Zapadnom Balkanu.

Značaj podrške Francuske

Vučić je istakao značaj podrške Francuske u evropskom putu Srbije, naglašavajući kako je ta podrška od velikog značaja za dalji napredak zemlje. Takođe, istakao je i bliskost između dve zemlje i zahvalnost na gostoprimstvu.

Reakcije na društvenim mrežama

Predsednik Vučić je svoje zahvalnice uputio i putem društvenih mreža, gde je objavio poruku zahvalnosti predsedniku Makronu. Ova gesta je izazvala brojne reakcije javnosti, koja je prepoznala značaj posete i izražavanja zahvalnosti za podršku.

- Želim da se zahvalim Vama, gospodine @emmanuelmacron , na tome što ste uvek želeli i znali da čujete Srbiju i Francuskoj na podršci našem evropskom putu. Francuska nam je oduvek bila najbliža u Evropi i uvek smo najviše računali na vas, kako je i danas. Hvala Vam i na tome što ste znali da zaštitite Srbiju i što ste shvatili da svi zajedno moramo da sačuvamo mir na Zapadnom Balkanu.

Hvala Vam na divnom gostoprimstvu, a ja ću dati sve od sebe da Srbija i u budućnosti uvek drži svoju reč - napisao je Vučić na Instagramu.



Francuska kao ključni partner Srbije

Ovom posetom potvrđena je važnost Francuske kao ključnog partnera Srbije u njenom evropskom putu. Takođe, istaknuta je i uloga Francuske u očuvanju mira na Zapadnom Balkanu, što je važan faktor za stabilnost regiona.


Poseta predsednika Vučića Jelisejskoj palati i susret sa predsednikom Makronom predstavljaju važan korak u jačanju odnosa između Srbije i Francuske. Izražena podrška evropskom putu Srbije i naglašena bliskost između dve zemlje predstavljaju temelj za dalju saradnju i stabilnost regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Sasa

08.04.2024 21:53

Srbija i Francuska imaju zajedničku prošlost koja treba da nas još više ujedinjuje u budućnosti

Nikola

08.04.2024 21:54

Odnosi Vucica i Makrona su nikada snazniji. I samim tim saradnja sa Francuskom raste.

Sale

08.04.2024 21:54

Србија увек кроз своју историју има добре односе са Француском!

Ceca

08.04.2024 21:54

Vucic moze biti zadovoljan posetom Parizu. Jer je docekan zaista na vrhunski nacin.