"MALIGNI ELEMENT HRVATSKOG POLITIČKOG ŽIVOTA" Rat Milanovića i Plenkovića u punom jeku uoči izbora naredne srede

Autor:

Svet

08.04.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plenković kaže da je raspisivanjem izbora za sredu, 17. aprila, Milanović naneo štetu hrvatskoj ekonomiji u vrednosti većoj od 300 miliona evra.

"MALIGNI ELEMENT HRVATSKOG POLITIČKOG ŽIVOTA" Rat Milanovića i Plenkovića u punom jeku uoči izbora naredne srede

Foto: Foto-Montaža: Republika.rs, Tanjug/AP

Zoran Milanović i Andrej Plenković

Hrvatski premijer i predsednik HDZAndrej Plenković, optužio je danas predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, za, kako je naveo, štetočinsko ponašanje, kršenje svih etičkih i pravnih načela i diktatorske manire.

- On je predvodnik kršenja, ne samo Ustava, nego opštih i temeljnih načela ustavnog poretka - poručio je Plenković, odgovarajući na pitanja novinara, prenose agencije.

Dodao je da je raspisivanjem izbora za sredu, 17. aprila, Milanović naneo štetu hrvatskoj ekonomiji u vrednosti većoj od 300 miliona evra.

- To je jedno štetočinsko ponašanje u finansijskom i svakodnevnom operativnom životu - naveo je Plenković, ne pominjući Milanovića imenom.

Istakao je da u Hrvatskoj više nema nikoga ko nije svestan ko je "maligni element hrvatskog političkog života i društva".

Dodao je da Milanović "nema nikakvo ostvarenje i nikakav rezultat".

- Ima samo sniženu političku kulturu, vulgarnost, primitivizam, lične uvrede brojnim akterima. Prekršio je sva etička i pravna načela i to će ljudi kazniti - poručio je Plenković.

Podsetimo, predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, iznenada je objavio da će predvoditi listu Socijaldemokratske partije (SDP) na parlamentarnim izborima koje je zakazao za 17. april.

Ustavni sud Hrvatske odlučio je da Milanović, ne može da se kandiduje za premijera kao nosilac liste SDP-a na parlamentarnim izborima.

Milanović je kritikovao Ustavni sud, koji, kako kaže, ubija demokratiju, jer zabranjuje govor, a na opasku da je pred tim sudom položio zakletvu nakon izbora za šefa države, odgovorio je da bi to učinio pred krapinskim pračovekom i "crnom slavonskom svinjom", jer je izabran od naroda.

- Ne prepoznajem vas, kakva su to pitanja. Ja bih položio zakletvu pred krapinskim pračovekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabrani predsednik od građana... Zašto sam polagao zakletvu, pitate. Kad imate takve neprijatelje, igrate lukavo, ne perfidno - rekao je Milanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading