HRVATI PRESUDILI: Ko je veća štetočina, Milanović ili Plenković?

Autor:

Svet

20.03.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U anketi o tome ko je veća štetočina između Milanovića i Plenkovića dosad je glasalo više od 70.000 čitalaca Indexa.

HRVATI PRESUDILI: Ko je veća štetočina, Milanović ili Plenković?

Foto: Tanjug/AP, Hina

Na predstojećim izborima u hrvatskoj glavna bitka će se po svemu sudeći voditi između dva premijerska kandidata - aktualnog HDZ-ovog premijera, Andreja Plenkovića, i kandidata koji to, po Ustavnom sudu, ne sme biti, predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, piše Index.hr.

Ustavni sud, koji Milanović optužuje da je pod kontrolom HDZ-a, većinom je izglasao oštro upozorenje kojim predsedniku države poručuje da ne sme biti na listi SDP-ove koalicije, te da ne sme ni na koji način učestvovati u predizbornoj kampanji.

Milanović je, međutim, rekao da to upozorenje prezire, da ga neće poštovati i da će biti premijer. Poručio je ponovno da "reke pravde dolaze" i najavio rušenje HDZ-a, te uspostavu Treće republike.

Premda njegovo ime neće biti na listi, najavljeno je da će SDP-ova koalicija nakon izbora predložiti Milanovića za mandatara.

S druge strane, Plenković je danas izjavio da Milanović neće biti premijer, nego da će to biti on, jer to građani žele zbog uspeha koje je, kako kaže, postigla njegova vlada.

- Što se tiče onih koji su zaduženi za sprovođenje izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se oglase. Budući predsednik Vlade sigurno neće biti on, mi ćemo predložiti budućeg mandatara, a to bi, prema atmosferi koje vidim u Hrvatskoj, trebalo da budem ja - rekao je Plenković.

U anketi o tome ko je veća štetočina između Milanovića i Plenkovića dosad je glasalo više od 70.000 čitalaca Indexa.

Prema trenutnim rezultatima (sreda 20. marta, 21.20), čak 59 odsto je kao veću štetočinu odabralo Plenkovića, 21 odsto Milanovića, a 20 odsto je glasalo za opciju da su Plenković i Milanović jednake štetočine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading