"TO SIGURNO NEĆE BITI ON" Plenković pecnuo Milanovića, pa otkrio ko će biti novi hrvatski premijer

Autor:

Svet

20.03.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustavni sud Hrvatske odlučio je da predsednik, Zoran Milanović, ne može da se kandiduje za premijera kao nosilac liste SDP-a na predstojećim parlamentarnim izborima.

"TO SIGURNO NEĆE BITI ON" Plenković pecnuo Milanovića, pa otkrio ko će biti novi hrvatski premijer

Foto: Tanjug/Hina

Rat hrvatskog premijera i predsednika se nastavlja nesmanjenom žestinom. Andrej Plenković danas je, nakon sednice predsedništva HDZ-a, na konferenciji za novinare izjavio da Zoran Milanović neće biti premijer nakon narednih izbora, prenosi Index.hr.

Na novinarsku konstataciju da je predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, danas ponovo izjavio da će će biti premijer, Plenković je rekao da se to neće desiti.

- Što se tiče onih koji su zaduženi za sprovođenje izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se oglase. Budući predsednik vlade sigurno neće biti on, mi ćemo predložiti budućeg mandatara, a to bi, prema atmosferi koju vidim u Hrvatskoj, trebalo da budem ja - kazao je Plenković.

Upitan je i o izjavi Milanovića da je Kolinda Grabar Kitarović bila u kampanji na skupovima koje je organizirao HDZ.

Foto: www.profimedia.rs

 

- Mislim da to nije tačno. Ja se ne sećam da je ona išla na predizborne skupove HDZ-a. Ja se takvih situacija apsolutno ne sećam - rekao je Plenković.

Podsetimo, Ustavni sud Hrvatske odlučio je da predsednik, Zoran Milanović, ne može da se kandiduje za premijera kao nosilac liste SDP-a na predstojećim parlamentarnim izborima.

Milanović je juče kritikovao Ustavni sud, koji, kako kaže, ubija demokratiju, jer zabranjuje govor, a na opasku da je pred tim sudom položio zakletvu nakon izbora za šefa države, odgovorio je da bi to učinio pred krapinskim pračovekom i "crnom slavonskom svinjom", jer je izabran od naroda.

- Ne prepoznajem vas, kakva su to pitanja. Ja bih položio zakletvu pred krapinskim pračovekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabrani predsednik od građana... Zašto sam polagao zakletvu, pitate. Kad imate takve neprijatelje, igrate lukavo, ne perfidno - rekao je Milanović novinarima u Ludbregu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading