SKANDAL U JASENOVCU: Ministru Milićeviću onemogućeno da položi cveće na spomenik (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.04.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je ministar Milićević pokušao da obavi ovaj gest poštovanja prema žrtvama, došao je u sukob sa hrvatskim policajcem.

SKANDAL U JASENOVCU: Ministru Milićeviću onemogućeno da položi cveće na spomenik (VIDEO)

Foto: instagram/printscreen/djmilicevic

Danas je trebalo da se desi emotivan trenutak kada je ministar u Vladi Republike Srbije, Đorđe Milićević, planirao da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac. Međutim, to mu nije bilo dozvoljeno.

Kada je ministar Milićević pokušao da obavi ovaj gest poštovanja prema žrtvama, došao je u sukob sa hrvatskim policajcem. Policajac je odgovorio da je ova odluka došla "odozgo" te je ministra uputio da se žali na policijskoj stanici u Novskoj. Ministar je zatim upitao šta to znači "odozgo" i šta je tačno država Hrvatska zabranila, na šta nije dobio jasan odgovor.

 

 


Ovaj incident je izazvao veliko negodovanje i ogorčenje javnosti. Mnogi su osudili postupak hrvatskih vlasti, ističući da se radi o nedopustivom potezu koji vređa sećanje na žrtve ustaškog terora.

Hrvatski policajac je ministru Milićeviću naglasio da "postoji hijerarhija", ostavljajući mnoge u šoku zbog njegove oštre reakcije i nedostatka empatije prema ministru i njegovoj nameri da odaje počast žrtvama.

Nakon ovog incidenta, srpski zvaničnici su osudili postupak hrvatskih vlasti ističući da se radi o nedopustivom potezu koji izaziva dodatne tenzije između dve zemlje.

Incident na spomeniku žrtvama ustaškog logora Jasenovac izazvao je veliku pažnju javnosti i postao predmet osude između političkih lidera. Ostaje da se vidi kako će ova situacija uticati na odnose između Srbije i Hrvatske u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Bane

22.04.2024 12:06

Od kvazi države ndh, ne može se ni očekivati nešto normalno. Onaj ko od njih očekuje nešto normalno je slep kod očiju. Takva je i tvorevina (EU) koja ih je nagradila prijemom u tu nacističku organizaciju. Nadam se da nikada nećemo ući u EU jer oni su protiv nas i milom i silom.