"OKRENITE VOZILO I ODMAH SE UPUTITE KA GRANIČNOM PRELAZU BAJAKOVO" Hrvatski policajci proterali ministra Milićevića iz Jasenovca

Autor:

Vesti

14.04.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu.

"OKRENITE VOZILO I ODMAH SE UPUTITE KA GRANIČNOM PRELAZU BAJAKOVO" Hrvatski policajci proterali ministra Milićevića iz Jasenovca

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA

Ministru u Vladi Srbije zaduženom za odnose sa dijsaporom Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je iz Milićevićevog kavineta.

Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH.

Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks, kombi u kojem se nalazio ministar zaustavili su hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili sa tri svoja automobila. Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac.

- Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske - naglasio je ovaj policajac, navodi se zu saopštenju.

Na pitanje ministra ''zašto mu nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin poseti Jasenovac i zapali sveću žrtvama ustaša'', policajac je, kako se odaje, odgovorio da „ima naređenje s vrha“.

Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja - a naređenje je jasno: ''Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac“.

Ministar Milićević je potom izašao iz kombija i tražio da samo napravi fotografiju spomen kompleksa, na šta ga je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krene put graničnog prelaza sa Srbijom, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading