"SRAMAN I SKANDALOZAN POTEZ" Dačić o Milićevićevom proterivanju iz Jasenovca

Autor:

Vesti

14.04.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić je istakao da ovakav postupak predstavlja jasan pokazatelj odnosa prema genocidu nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata.

"SRAMAN I SKANDALOZAN POTEZ" Dačić o Milićevićevom proterivanju iz Jasenovca

Foto: Republika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oštro je osudio potez hrvatskih vlasti koji je rezultirao zabranom ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i oda poštu žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac. Dačić je istakao da je ovakav postupak sraman i skandalozan, te da predstavlja jasan pokazatelj odnosa prema genocidu nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata.

Sraman je i skandalozan današnji potez hrvatskih vlasti, koji su zabranili ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac. To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i celoj fašističkoj NDH. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiće najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog sramnog događaja, svesni da to neće uticati na politiku Hrvatske, jer ovo nije incident, ovo je zvanična politika Hrvatske, politika negiranja zločina i genocida nad srpskim narodom - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najavilo je upućivanje najoštrijeg protesta hrvatskim vlastima zbog ovog događaja. U saopštenju se ističe svest o tome da ovaj potez neće direktno uticati na politiku Hrvatske, s obzirom na to da se smatra da je ovo deo zvanične politike zemlje - politike koja, prema rečima srpskih zvaničnika, negira zločine i genocid nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata.

Istaknuto je da ovaj potez nije jednostavan incident, već deo šire slike politike Hrvatske koja se percipira kao negiranje zločina i genocida nad srpskim narodom tokom vremena NDH. Ova reakcija iz Srbije naglašava ozbiljnost situacije i duboko ukorenjene politike koja se doživljava kao kontinuirano osporavanje istorijskih činjenica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading