"TO SU SVE SEGMENTI TREĆEG SVETSKOG RATA" Milanović komentarisao napad Irana na Izrael, pa iskoristio priliku da potkači Plenkovića

Autor:

Svet

14.04.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanović naglašava da Plenković uvlači Hrvatsku u sukobe koje ne razume.

"TO SU SVE SEGMENTI TREĆEG SVETSKOG RATA" Milanović komentarisao napad Irana na Izrael, pa iskoristio priliku da potkači Plenkovića

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, osvrnuo se na napad Irana na Izrael, rekavši da "to nije njihov sukob, kao što nije ni onaj u Ukrajini".

- To su sve segmenti Trećeg svetskog rata. Drago mi je da nije bilo većih žrtava i bilo bi dobro da to sada stane. To nije naš sukob, kao što to nije ni onaj u Ukrajini. Ovo samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi ministri koji su pokušali da nas uvuku u sukob u Ukrajini kroz obuku vojnika i to smo jedva zaustavili u Saboru - rekao je Milanović.

Milanović naglašava da Plenković uvlači Hrvatsku u sukobe koje ne razume.

- Pokušava da se dopadne nekom trećem. Ukrajina, Izrael, Iran je nešto gde mi treba da se držimo po strani i ja samo to radio. Niko nas ništa ne pita i ne treba jer ćemo samo navući gnev na sebe. U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, a ne američke, izraelske ili ruske - dodao je.

Podsetimo, Iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski Konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

Izraelske vazduhoplovne snage raketirale su 1. aprila zgradu iranskog Generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije, Damasku, a prema navodima IRGC ubijeno je sedam visokih oficira. Među njima su Mohamed Reza Zahedi, koji je bio komandant snaga Kuds u Siriji i Libanu, i njegov zamenik, Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading