PREDSEDNIK VUČIĆ O PUTINOVOM KRAJNJEM CILJU: Najveći strah Evropljana, voz je krenuo nizbrdo!

Autor:

Vesti

22.03.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je gost emisije "Prva tema" na TV Prva predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ O PUTINOVOM KRAJNJEM CILJU: Najveći strah Evropljana, voz je krenuo nizbrdo!

Foto: printskrin/TV Prva

Predsednik Aleksandar Vučić tvrdi da Emanuel Makron reaguje racionalno, jer smatra da je bolje suprotstaviti se Putinu na području Ukrajine "ako će Putin da ide dalje".

Ističe da postoji ogromno nerazumevanje između dve strane.

- Ukrajinci su izuzetno hrabar narod, ali su njihove defanzivne linije trenutno ugrožene. Ako Rusi probiju te linije i pređu Dnjepar, tad pada po 100km dnevno! Gde će da ih zaustave? Ono što je strah u Evropi je da će, pošto Rusi imaju problem sa pomorskim snagama, oni bi išli kopnom. Morali bi da idu na Herson ili da obiđu Nikolajev, onda bi okružili Odesu, a ono što je strah Evropljana - prema Pridnestrovlju.

- To je strah koji sam čuo od deset njih. Oni to da puste ne mogu. Možda to uopšte nije ruski plan, ali vam kažem šta je strah. Voz je krenuo nizbrdo niz stanice, niko živ ne može da ga zaustavi, nisam vam slučajno rkeao da ne vidim kako ovo može da se zaustavi, ovome kraja ne vidim. Plašim se da će da se završiti najvećim svetskim sukobom ikada. Dao bih sve na svetu da izađem i kažem pogrešno sam procenio.

Vučić kaže da ne vidim motiv zašto bi Putin sada pristao na pregovore.

Srbija izlazi iz Saveta Evrope?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da postoji mogućnost da Srbija izađe iz Saveta Evrope i da bi prijem tzv. Kosova u tu organizaciju de fakto predstavljalo izbacivanje Srbije.

"Biće im veoma, veoma neprijatno kada se budu čuli svi detalji oko toga kako su lagali Srbiju oko Saveta Evrope i sve ostale priče. Vi idite sa tim, a onda ćemo da vidimo hoće li Srbija da ostaje ili neće da ostaje u Savetu Evrope. I ni to nećete saznati pre nego što ovo uradite. Pa da vidimo, možda vam se više sviđa da imate Prištinu u Savetu Evrope nego da imate Beograd i Srbiju", izjavio je Vučić gostujući na TV Prva.

Ocenio je da je to ionako organizacija koja odlučuje "još malo ni o čemu". Podsetio je da je Rusija izbačena iz SE, pre nego što su tzv. "Kosovo" stavili na dnevni red, i dodaje da bi ulazak tzv. "Kosova" de facto bilo izbacivanje Srbije iz te organizacije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Tanja

22.03.2024 22:06

Putin je jak državnik i ne dozvoljava nikome da mu se meša u unutrašnje stvari Rusije.

Maka

22.03.2024 22:07

Nikada tzv Kosovo i Srbija neće biti u istoj organizaciji. Budu li primili Kosova Srbija kao izraz revolta iz istog izlazi.

Maja

22.03.2024 22:08

Situacija se je previse zahuhtala i Putin nece lako odustati i pogaziti sebe i svoj narod kako bi se Amerika sladila jer sve je ona zakuvala

Danka

22.03.2024 22:10

Озбиљна ситуација, заиста!