KUKU, LELE, ŠTA SVE IMA TAJKUN MIKELE! Ima vozni park vredan MILIONE EVRA, a mulja! (VIDEO)

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

06.03.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miomir Pojić uvozi luksuzna kola koja koštaju stotine hiljada evra preko udruženja za sport, zbog povoljnijih uslova, zapravo izbegavanja dažbina

KUKU, LELE, ŠTA SVE IMA TAJKUN MIKELE! Ima vozni park vredan MILIONE EVRA, a mulja! (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

 

 

Biznismen Miomir Pojić, zvani Mikele, nije izgleda upetljan samo u kupovinu skupocenih satova poznatih svetskih brendova po svetu, a uz pokušaje izbegavanja plaćanja poreza i carinskih dažbina za taj nakit u sopstvenoj državi, već i u druge finansijske malverzacije. Po sličnoj formuli Pojić, kako saznaje Republika, stiče i ostale statusne simbole. Tako je postao vlasnik ozbiljne kolekcije skupocenih automobila, čija se vrednost meri milionima evra.

Umesto da bude primer...

Da zlo bude veće, Pojić je radio u državnim finansijskim institucijama - Narodnoj banci Srbije, Ministarstvu finansija i eUpravi.

- Umesto da bude primer kako se poštuje zakon, on pokušava da prevari državu. Izvadi 53.000 za sat, a cicijaši na dažbinama državi. Sramota - ispričao je naš upućeni sagovornik.

ŠVERC MU U KRVI

- Pojić uvozi luksuzne automobile vredne stotine hiljada evra, ali preko jednog udruženja za sport, po povoljnijim uslovima i na taj način zapravo izbegava plaćanje dažbina prema državi koje bi bio u obavezi da plati da kupuje regularno. Samo u jednoj garaži smešteno je sedam luksuznih automobila, među kojima se ističe crveni porše vrednosti oko 900.000 evra - priča upućeni sagovornik Republike.

U kolekciji su još nekoliko sličnih poršea, dva rols-rojsa, mercedes... I na ovaj način, kako dodaje naš sagovornik, Pojić pokušava da zakine i prevari državu, kao što je to slučaj s časovnikom od 53.000 evra, o čemu je Republika juče pisala. (pročitajte OVDE)

Pojić je, podsetimo, kupio skupoceni ženski ručni sat poznate američke kompanije nakita i satova "Jacob&co" za 52.710 evra. Iz prodavnice u Ženevi je taj zlatni sat, optočen dijamantima s narukvicom, od kože aligatora avionom stigao na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", na čijem graničnom prelazu je pao jer je raskrinkana namera da se izvrši prevara - da se taj luksuzni komad nakita prenese kao "poklon" za devojku, zametnut u ručnom prtljagu, samo da bi se izbeglo plaćanje poreza i carinskih dažbina. Ali pošto je podmetačina propala, pokrenut je zahtev za prekršajnu prijavu.

Ćuti na naša pitanja

Pojić juče nije želeo da govori o milionskom voznom parku. Na pitanje Republike da li je tačno da preko udruženja za sport po povoljnijim uslovima uvozi luksuzne automobile vredne stotine hiljada evra, nije odgovorio do puštanja teksta. 

PROPALA PREVARA

Pojić je, kako dokazuju dokumenti u koje je portal Republika imao uvid, sat kupio 20. decembra za 52.710 evra u juvelirnici "Jacob&co" u Ženevi. Skupoceni sat je, kako je navedeno, sledećeg dana (21. 12. 2023) predat izvesnom R. R. da ga dostavi iz Ženeve preko Beča, preko dva leta (OS576 i OS 739) do Beograda.

- Pregledom prtljaga pronađen je neprijavljen ženski ručni sat jacob&co, sa zlatom i dijamantima i narukvicom od kože aligatora vredan 52.710 evra. Prekršilac je izjavio: "Nisam znao da treba da prijavim robu, to je poklon za moju devojku i prvi put mi se dešava ovako nešto" - navedeno je u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka.

Na ovaj prekršaj i slučaj pokušaja zloupotrebe ukazala je tad i saopštenjem Uprava carine Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading