OVO ĆE VAS ODMAH "OTERATI" NA WC ŠOLJU: Košta manje od 100 DINARA, a pročistiće vam CREVA kao ništa do sad!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će vam pomoći oko probave.

OVO ĆE VAS ODMAH "OTERATI" NA WC ŠOLJU: Košta manje od 100 DINARA, a pročistiće vam CREVA kao ništa do sad!

Foto: youtube/printscreen/ ŽIVOT PRIČA REALNOST

Čia semenke su postale popularan superfood zbog svojih brojnih zdravstvenih benefita. Zahvaljujući visokom sadržaju omega 3 masnih kiselina, čia semenke mogu da pomognu u smanjenju apetita i poboljšanju raspoloženja. Osim toga, ove sjajne semenke su bogate antioksidansima i vlaknima, te sadrže visok nivo magnezijuma, cinka, gvožđa i kalcijuma.

Jedna od ključnih karakteristika čia semenki je njihov uticaj na probavu. Zahvaljujući njihovom visokom sadržaju vlakana, ove semenke se tokom varenja pretvaraju u gelastu teksturu koja pomaže u čišćenju creva. Ovo ih čini izuzetno korisnim kao a konzumiranje čia semenki u kombinaciji sa jogurtom može značajno olakšati probleme sa varenjem.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ ŽIVOT PRIČA REALNOST

Ovo će pomoći i olakšati vašu probavu

 

Neka istraživanja na ljudima povezuju čia seme sa poboljšanjem rasta crevne flore Enterococcus spp i Lactobacillus spp. 7 Korisne crevne bakterije i drugi mikrobi igraju važnu ulogu u varenju i opštem zdravlju, prenosi "Verywellhealth".

Čia semenke nisu proučavane na zatvor. Međutim, zbog sadržaja vlakana, pretpostavlja se da imaju laksativan efekat. 11 Čia semenke mogu da apsorbuju mnogo vode. Kada to urade, poprimaju konzistenciju poput gela.Slični izvori vlakana koja formiraju gel dodaju masu i težinu stolici, što je omekšava i pomaže joj da prođe.

 

Osim što pozitivno utiču na varenje, čia semenke takođe imaju blagotvoran efekat na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Njihova sposobnost da smanje apetit i poboljšaju varenje može doprineti održavanju zdrave težine, što je važno za prevenciju oboljenja srca. Takođe, bogatstvo omega 3 masnim kiselinama čini ih izuzetno korisnim za zdravlje srca.

Čia semenke su moćna hrana koja može pozitivno uticati na različite aspekte zdravlja, od mozga do srca, pružajući brojne benefite za opšte zdravlje organizma. Integracija ovih sjajnih semenki u ishranu može biti korak ka održavanju zdravog načina života.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading