"PRIŠTINA JE POKUŠALA, ALI..." Vučić oštro iz Tirane: "To ne možemo da prihvatimo!"

Autor:

Vesti

28.02.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, koji se u Tirani na Samitu Ukrajina–Jugoistočna Evropa sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

"PRIŠTINA JE POKUŠALA, ALI..." Vučić oštro iz Tirane: "To ne možemo da prihvatimo!"

Foto: RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Tirane, gde boravi u dvodnevnoj poseti.

Vučić je rekao da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije.

- Bio je pokušaj Prištine, što se ne radi. Ceo dan, nekoliko dana, posebno juče celu noć do 8 jutros su trajali pregovori oko teksta deklaracije, na kraju su ostale 3 sporne stvari. Ušli su sa tekstom jer su želeli da i Srbija bude tu da niko ne iskače jer sam ja rekao, postoje stvari gde možemo da pravimo kompromis, ali i one gde ne možemo ni za živu glavu, ne možemo da prihvatimo to oko sankcija, jer ne mogu da rušim politiku Srbije, a politiku ili imate ili nemate. U redu je da budete fleksibilni oko sitnica, ali da srušite politiku države, to ne mogu da radim.

- Imali smo izbore, pa smo videli kako je to izgledalo. Ako vama smeta Rusija, bilo je onih koji su imali takav uticaj u našoj zemlji, a da to nisu bili Rusi, onda su to sklonili. Nije prošlo i to je to. Nas za koji minut očekuju drugog tipa sastanci.

Predsednik Aleksandar Vučić kaže za RTS da je sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim govorio o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje UN, ali i o drugim važnim temama i inicijativama za mir. Razumem odnose prema Rusiji, ali ne razumem negativan odnos prema Ukrajini, jer Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila, istakao je predsednik.

Aleksandar Vučić, koji se u Tirani na Samitu Ukrajina–Jugoistočna Evropa sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, rekao je u Dnevniku RTS-a da je to bio najotvoreniji razgovor do sada, o svim važnim temama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Ena

28.02.2024 20:06

Vučić se u Tirani izborio za promenu Rezolucije, a sve kako bi odbranio interese Srbije.

Slavica

28.02.2024 21:09

Mogu damo dapokušavaju, sankcije Rusiji sigurno nećemo uvesti.

Ceca

28.02.2024 21:11

Vučiće tvrd orah, ne odstupa nikada

Filip

28.02.2024 21:13

Srbija mora ostati dosledna svojim interesima i sačuvati svoj narod na KiM.