MALI SE OGLASIO IZ TIRANE: Ministar finansija sa predsednikom na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa (FOTO)

Autor:

Vesti

28.02.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Mali oglasio se na svom Instagram nalogu povodom samita u Tirani.

MALI SE OGLASIO IZ TIRANE: Ministar finansija sa predsednikom na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

siniša mali

Samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa danas i sutra održava se u Tirani, a njemu prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali.

Ministar Mali oglasio se na svom Instagram nalogu povodom samita u Tirani.

 

 

- Predsednik Aleksandar Vučić je u svom obraćanju istakao da samo konstruktivni dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira - objavio je Mali.

 

Predsednik se, inače, borio svim silama da se nekoliko stavki izbaci iz deklaracije, a Srbija je jedina zemlja koja se borila da se izbace delovi deklaracije.

Naša zemlja tražila je da se iz deklaracije izbaci sledeće:

1. Sankcije za Rusku Federaciju

2. Maligni uticaj Ruske Federacije na zemlje u regionu

3. Da u tekstu ne stoji "Zemlje" već "Western Balkan Six". Ovaj zahtev naša zemlja je tražila zbog tzv. Kosova, jer Srbija lažnu državu nikada neće nazvati "državom".

- Ne znam koliko ste mogli da vidite, ali imali smo sastanak, ceo dan, celu noć i jutros, trajali su razgovori oko deklaracije. Prihvaćeni su predlozi da se izbaci tačka 11 o Ruskoj Federaciji. Uprkos želji da podržimo međunarodno pravo, nismo mogli. Nema sankcija, ne pominju se sankcije, što je za nas važno, ne pominje se ruski maligni uticaj. Mi smo jedina zemlja ovde koja neće u NATO, naš narod zna zbog čega. Ukrajini danas nije lako, i Ukrajini mi nemamo šta da zamerimo - rekao je predsednik.

- Kada smo sve dogovorili da ne bude, Osmani je tražila da se ponovo glasa o tome, ali joj nije prošlo. To je ta vrsta pristupa u kojem svaki put mora da se vrši žestok pritisak na našu zemlju. Kada bih vam rekao čiji je predlog bio prvi za sankcije, najmoćniji ljudi su to tražili - objasnio je predsednik Vučić i dodao: 

- Ili imate politiku, ili nemate politiku, niste vi heroj niti bilo čiji poslušnik. Jedino što možete da radite je da se borite za svoju politiku. Danas imamo mnogo posla. Od sedam sati, ide nam Zapadni Balkan, EU samit. One priče koje su realne. Ima onih što sanjaju snove da će prekosutra ući u EU. Ja da se pravim glup i blesav pred našim narodom ne mogu. Ako dovedemo proizvođača automobila, a ne možemo jer ne može 55 odsto delova da pravi u Srbiji, a mi nismo u EU, onda kada izvodi ide 10 odsto dažbina. Bavimo se tim stvarima, jer onda možemo da privučemo i Japance i Nemce. Ako to uspemo da uradimo do kraja godine, to su veliki rezultati.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Tamara

28.02.2024 19:16

Bravo Mali!

Bojan

28.02.2024 20:13

Siniša Mali još jednom pokazuje da je istinski vojnik u odbrani intersa Srbije. Njegova podrška predsedniku na samitu u Tirani odražava jedinstvo i odlučnost vlade u zaštiti nacionalnih interesa što je za svaku pohvalu.

Andrija

28.02.2024 20:14

Kroz izjavu Siniše Malog vidljiva je doslednost u stavovima prema NATO-u, jasnoća koja nedostaje mnogima. Ovakva podrška predsedniku Vučiću ukazuje na čvrsto i zajedničko vođenje spoljne politike i odbranu interesa Srbije.

Ljubiša

28.02.2024 20:18

Izjava Siniše Malog o važnosti dijaloga i očuvanja mira potvrđuje zrelost i odgovornost vlade Srbije i Vučića u vođenju državne politike. Zato nije ni čudo što aktuelna vlast uživa široku podršku narodu u Srbiji.