VUČIĆ U TIRANI! Predsednik Srbije stigao na samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa: Naporan dan pred nama - ZA NAS VEOMA VAŽNE I NE LAKE TEME!

Autor:

Vesti

28.02.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsesnik Srbije stigao je na samit.

VUČIĆ U TIRANI! Predsednik Srbije stigao na samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa: Naporan dan pred nama - ZA NAS VEOMA VAŽNE I NE LAKE TEME!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas na samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa gde su ga sačekali premijer Albanije Edi rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

 

- Naporan dan je pred nama, ozbiljne i važne poruke, trebalo bi da razgovaramo sutra i o programu rasta i o jedinstvenom evropksom tržištu, danas da ragovaram sa predsednikom Zelenskim. Za nas veoma važne i ne uvek lake teme. Nisu stvari tako jednostavne kao što vama izgledaju. A da li ću sresti Plenkovića i šta ću da razgovaram, sigurno neću da razgovaram o tome kakvog je kvaliteta smoki ili krem bananice - rekao je Vučić. 

 

Podsetimo,  prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Na samitu se očekuje i prisustvo predsednice Moldavije Maje Sandu, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, kao i predsednice Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Zvanični prijem počeo je u 11 sati, u Kongresnoj Palati, a domaćin samita je premijer Albanije Edi Rama. 

Na poziv Rame, očekuje se prisustvo predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, kome će ovo biti prva poseta Albaniji.

Očekuje se da će se razgovarati o ratu u Ukrajini i njegovim posledicama. 


Samit se održava pod visokim merama bezbednosti, a na održavanju reda i bezbednosti skupa biće angažovano preko 1.600 pripadnika policijskih snaga.

Sutra se u Kongresnoj Palati održava Regionalni samit o planu rasta i konvergencije, na kojem će se razgovarati o evrointegracijama regiona i sprovođenju Plana rasta za Zapadni Balkan. 

Predviđeno je da se održe dve plenarne sesije, koje su posvećene postepenom uvođenju jedinstvenog tržišta i sprovođenju Plana rasta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Kristina

28.02.2024 11:43

Srbija je pred brojnim izazovima, ali Srbija uvek izlazi kao pobednik.

Мiraš

28.02.2024 11:45

Koliko god da je težak dan pred Vučićem, nema sumnje da će Vučić izdržati zbog svog naroda i države.

Lena

28.02.2024 12:03

Vučić radi sve za dobrobit svog naroda. Nadamo se povoljnim razgovorima

Ena

28.02.2024 12:03

Na teškim mukama je Srbija, ali uzdamo se u Vučića, da kao i uvek do sad pronađe najbolje rešenje za Srbiju.