HRVATI UDARILI NA BRESKVICU: Čim se plasirala u finale PZE, suočila se sa BRUTALNIM NAPADIMA!

Autor:

Zabava

28.02.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji satanizuju srpsku pevačicu i pripisuju joj političke motive koji ne postoje u pesmi "Gnezdo orlovo".

HRVATI UDARILI NA BRESKVICU: Čim se plasirala u finale PZE, suočila se sa BRUTALNIM NAPADIMA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bresvkica

Nakon što se Anđela Ignjatović Breskvica plasirala u finale nacionalnog takmičenja "Pesma za Evroviziju", sa pesmom "Gnezdo orlovo", mlada pevačica našla se na meti hrvatskih medija koji su joj uputili brutalne reči.

Naime, posle prve polufinalne večeri PZE, Jutarnji list objavio je tekst posvećen samo Breskvici u kome je Hrvati nazivaju poklonicom đavola, te joj prebacuju da ima "genocidnu pesmu i peva o Hitlerovom letnikovcu".

Republika

Foto: Printscreen/RTS1

Anđela Ignjatović Breskvica na meti kritika

Komšijama je očito zasmetalo to što je Breskvica kao jedan od favorita na srpskom izvoru pesme za "Evroviziju" izjavila: 

Da, ja sam beli anđeo! 

Sudeći po tome što su hrvatski mediji odmah osuli paljbu po njoj, pozivajući se na neke ranije kritike, koje su usledile čim su objavljene pesme za ovogodišnju trku za Evrosong, Breskvici su Hrvati pripisali da peva pesmu koja navodno legitimizuje "masakr i etničko čišćenje nad Albancima na Kosovu" .

Oni su takođe zapazili da Breskvica vodi na kladionicama srpskog izbora za Evroviziju, uprkos osudama poput ovih koje i sami navode.

Nekima se navodno ne dopada sam naslov njene pesme "Orlovo gnezdo", dok ima i onih koji zameraju da je opevala Hitlerov letnikovac.

Inače, ono što srpska publika zamera Breskvici jeste to što je njen scenski nastup "već viđen", te da se nije potrudila da originalno predstavi Srbiju. Štaviše, potrudila se da iskopira i to ni manje ni više nego austrijsku evrovizijsku pobednicu Končitu Vurst

Ono što se prepoznaje kao domaći etno motiv, međutim, neodoljivo podseća na ranije nastupe Željka Joksimovića, pa je u tom smislu Breskvica razočarala našu publiku. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
istina

29.02.2024 09:33

Zasto posrnuli hrvati uvek komemtarisu sve sto je SRPSKO? MI VAS NE KONSTATUJEMO...SJASITE VISE...POBEDICEMO NA EUROSONGU A VI CRKNITE OD MUKE I ZAVISTI..."DRAGI PRIJATELJI"...Sta vas zabole za nasu pemu...naseg Vucica.. da li mi vas "spaljujemo" na maskarama"...