PUTIN SA ZVANIČNICIMA HAMASA I FATAHA? Predstavnici Palestine u Moskvi, oglasio se portparol Kremlja

Autor:

Svet

28.02.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, najavio da će se u Rusiji u narednom periodu održati međupalestinski sastanak.

PUTIN SA ZVANIČNICIMA HAMASA I FATAHA? Predstavnici Palestine u Moskvi, oglasio se portparol Kremlja

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, ne planira da se sastane sa predstavnicima palestinskih organizacija Hamas i Fatah, koji će doći u Moskvu, rekao je novinarima sekretar za štampu Kremlja, Dmitrij Peskov.

- Ne, predsednik nema u rasporedu takve sastanke - rekao je Peskov novinarima na pitanje da li će se Putin sastati sa predstavnicima Hamasa i Fataha tokom njihove posete Moskvi, prenosi agencija RIA Novosti.

Foto: Tanjug/AP

 

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, najavio da će se u Rusiji u narednom periodu održati međupalestinski sastanak, uz učešće svih vodećih frakcija radi prevazilaženja unutrašnjeg raskola. 

Kasnije je iz Demokratskog fronta oslobođenja Palestine (DFLP) za RIA Novosti rečeno da će se sastanak održati u Moskvi, 29. februara.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Mihail Bogdanov, rekao je za RIA Novosti da će u Moskvu stići i predstavnici Hamasa i Fataha koji će učestvovati na međupalestinskom sastanku.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading