"UKRAJINA NIŠTA LOŠE NIJE URADILA SRBIJI, ONA NIJE PRIZNALA KOSOVO!" Vučić: To su naša slovenska braća, kao što su i Rusi!

Autor:

Vesti

28.02.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocenjuje da se glas Srbije sa poštovanjem slušao na samitu u Tirani.

"UKRAJINA NIŠTA LOŠE NIJE URADILA SRBIJI, ONA NIJE PRIZNALA KOSOVO!" Vučić: To su naša slovenska braća, kao što su i Rusi!

Foto: RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Tirane, gde učestvuje na samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa.

- Ja stavove u Srbiji protiv Ukrajine ne razumem. Razumem naše odnose prema Rusiji, ne razumem negativan odnos prema Ukrajini, jer Ukrajina ništa loše prema Srbiji nije uradila. Nije priznala Kosovo, oni su naša slovenska braća, kao što su nam i Rus

Predsednik Aleksandar Vučić kaže za RTS da je sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim govorio o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje UN, ali i o drugim važnim temama i inicijativama za mir. Razumem odnose prema Rusiji, ali ne razumem negativan odnos prema Ukrajini, jer Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila, istakao je predsednik.

Aleksandar Vučić, koji se u Tirani na Samitu Ukrajina–Jugoistočna Evropa sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, rekao je u Dnevniku RTS-a da je to bio najotvoreniji razgovor do sada, o svim važnim temama.

- Sada se jedna i druga zemlja nalaze na evropskom putu. Govorili smo o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje Ujedinjenih nacija. Govorili smo i o drugim važnim temama, inicijativama za mir i kako do mira da se dođe - preneo je predsednik Srbije.

Ocenjuje da se glas Srbije sa poštovanjem slušao na samitu u Tirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (15)

Loading
Tamara

28.02.2024 20:23

Tako je Vucicu!

Pero

28.02.2024 20:49

Čvrst stav Zelenskog oko nepriznavanja Kosova našta mu je Srbija zahvalna

Caca

28.02.2024 21:27

Današnja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića naglašava duboko prijateljstvo između Srbije i Ukrajine, ističući da je ova zemlja važan saveznik i partner. Predsednik je naglasio da je, iznad svega, značajno to što Ukrajina nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Anja

28.02.2024 21:30

Ova izjava odražava očuvanje i jačanje odnosa između Srbije i Ukrajine, sa posebnim naglaskom na međusobnom poštovanju i podršci. Ona takođe ističe važnost doslednosti Ukrajine u vezi sa pitanjem Kosova, što predstavlja pozitivan korak u očuvanju principa međunarodnog prava i suvereniteta. Srbija, s druge strane, nastavlja graditi i proširivati svoje diplomatske veze, težeci ojačanju stabilnosti i saradnje u regionu i šire.