"SUZE MI KREĆU SVAKI PUT KAD VIDIM NAŠ NAROD DA ČEKA ISPRED BANKOMATA" Predsednik Vučić se istakao da sa Ukrajinom moramo imati dobre odnose

Autor:

Vesti

28.02.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se uključio uživo iz Tirane.

"SUZE MI KREĆU SVAKI PUT KAD VIDIM NAŠ NAROD DA ČEKA ISPRED BANKOMATA" Predsednik Vučić se istakao da sa Ukrajinom moramo imati dobre odnose

Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvom samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, koji se održava u Tirani, odakle se uključio u program RTS.

Predsednik za RTS kaže da je za Zelenskim imao najotvoreniji razgovor do sada, kao i da su pričali kako da se dođe do mira i "evropskom putu" obe zemlje.

O otvorenom razgovoru sa Zelenskim:

Sada se jedna i druga zemlja nalaze na evropskom putu. Govorili smo o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje Ujedinjenih nacija. Govorili smo i o drugim važnim temama, inicijativama za mir i kako do mira da se dođe - preneo je predsednik Srbije.

Foto: RTS

Predsednik Aleksandar Vučić

 

Ističe da mu se čini da je glas Srbije slušan sa poštovanjem u Tirani, pa "čak i od predsednika Zelenskog". Kaže i da ne razume negativan odnos prema Ukrajini jer "Ukrajina nikad protiv Srbije ništa nije uradila" i nije priznala lažnu državu Kosovo.

Trudimo se da imamo dobre odnose - rekao je on.

Kaže da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije.

Kaže da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije.

- Ceo dan, nekoliko dana, posebno juče celu noć do 8 jutros su trajali pregovori oko teksta deklaracije, na kraju su ostale tri sporne stvari. Ušli su sa tekstom jer su želeli da i Srbija bude tu da niko ne iskače jer sam ja rekao, postoje stvari gde možemo da pravimo kompromis, ali i one gde ne možemo ni za živu glavu, ne možemo da prihvatimo to oko sankcija, jer ne mogu da rušim politiku Srbije, a politiku ili imate ili nemate. U redu je da budete fleksibilni oko sitnica, ali da srušite politiku države, to ne mogu da radim - izjavio je on.

Tvrdi da danas država nema problema sa novcem. Kaže da kurs dinara imamo na istom nivou 12 godina.

- Nikada nismo imali da nam ni dan ne kasnije penzija i plata. To je kad imate ozbiljno stanje javnih finansija - rekao je Vučić.

Kaže da ga zanima agenda za jedinstveno evropsko tržište, zeleni koridori...

Ističe da Aljbin Kurti želi da iseli Srbe sa Kosova i Metohije, ali da će Srbija svom narodu novac obezbediti.

- Suze mi kreću svaki put kad vidim naš narod da čeka ispred bankomata - rekao je on.

Objasnio je da Kurti želi da ode u legendu tako što će da uništi jedan ceo narod, ali da takva politika dugoročno neće moći da opstane.

Kaže i da su pale u vodu sve laži o "pokradenim izborima".

Dodaje da SNS ima većinu u Beogradu, ali da nije promenio mišljenje.

- Do nedelje je rok. Ako do nedelje ne bude izabran predsednik Skupštine Grada do znači da se od 45 do 60 dana ide na nove izbore, što znači 21. ili 28. april - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (45)

Loading
Kole

28.02.2024 19:53

Srbija se trudi da ima dobre odnose sa svima.

Ena

28.02.2024 19:55

Srbija će uvek podržavati Ukrajinu i njen teritorijalni integritet, kao što i Ukrajina poštuje teritorijalni integritet Srbije.

Kole

28.02.2024 19:55

Ukrajina priznaje i postuje nas teritorijalni integritet i suverenitet.

Kole

28.02.2024 19:57

Srbija je privrzena miru I stabilnosti čitavog regiona.