"ONO ŠTO JE PREDSEDNIK URADIO U TIRANI OSTAĆE ZAPISANO U ISTORIJI" Premijerka Brnabić o Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa

Autor:

Vesti

28.02.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić je gostovala na Prvoj televiziji.

"ONO ŠTO JE PREDSEDNIK URADIO U TIRANI OSTAĆE ZAPISANO U ISTORIJI" Premijerka Brnabić o Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je gostovala večeras na TV Prva gde se osvrnula na ono što je predsednik Aleksandar Vučić uradio danas na samitu u Tirani, govorila o izveštaju ODIHR-a, kao i formiranju vlasti.

Danas je u Tirani, zahvljaujući zalaganju predsednika Vučića, iz Deklaracije izbačena reč "država" koja je stajala ispred tzv. Kosova, koje Srbija nikada neće priznati kao samostalnu tvorevinu.

Na početku gostovanja na TV Prva premijerka je istakla da je ovo velika i važna stvar.

- Kada je predsednik Vučić krenuo da elaborira sve to, verovatno su shvatili da je najlakše da izbace to iz rezolucije - kazala je Brnabić.

Kako dodaje, to je jedna od najtežih stvari koje je uradio u poslednje vreme, te će ovo ostati zapisano u istoriji.

O izveštaju ODIHR-a

Premijerka se osvrnula i na izveštaj ODIHR-a.

- Konačno je stigao danas je i objavljen... Da bi se održao narativ koji nije tačan, njima je bilo neophodno da prvi krenu sa narativom. ODIHR je prisutan u svim zemljama sveta, i nije nikada zabeleženo da neko pre nego što je objavljen izveštaj, izađe u javnost. To su objavili doređeni mediji Junajted grupe. Ali to je dobro da ODIHR vidi kakva je atmosfera u Srbiji, koliko su nepristrasni i koliko zloupotrebljavaju to pravovremeno informisanje - kazala je ona.

Kako dodaje, taj izveštaj je mnogo objektivniji.

- Da li se slažemo sa svim u izveštaju, apsolutno ne. Ali da li on doboro defeiniše preprouke i da li ćemo nastaviti da radimo na tome, svakako da. Radiće se i dalje na implementaciji svih prpeoruka. Ono što pokazuje da izveštaj stavlja tačku na besmislice o izbornoj krađi, i da okrećemo novi list, nemamo vremena za gubljenje, pokazuje nekoliko stvari iz izveštaja. Dakle manji je broj preporuka nego posle izbora 2022, dakle prioritetnih koje treba da ispunite. U tom finalnom je u aprilu 2022. bilo 9, sada ih ima 7. Preporuke za medije, tada ih je bilo 5, sada samo dve. Vidi se da su ovi izbori održani u boljem okruženju. Da li postoji prostor za unapređenje, naravno da postoji. Neke od preporuka su identične ili slabije nego što imaju zemlje EU - kazala je.

Brnabić je istakla dve važne stvari.

- Ono što ljudi treba da znaju je da se nigde ne pominje međunarodna istraga izbora, i pominje se formiranje radne grupe ako Vlada smatra da je to potrebno i ne postoji preporuka kakvu je tražila opozicija ili Proglas, koja kaže da liste ne mogu nositi naziv osoba koje nisu na listu. To stavlja tačke na lažei i besmislice, koja je pravljena tendenciozno u vezi sa naregularonšću izbora. To je sada prošlost i idemo u budućnost - poručila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (31)

Loading
Tamara

28.02.2024 19:38

Bravo Vucicu!

Zoka

28.02.2024 19:53

Vučić je danas u Tirani izveo nemoguću misiju. Da se izbori za to da u Rezoluciji ne stoje sankcije Rusiji. WOW

Nina

28.02.2024 19:55

Ja sam još uvek najprijatnije zatečena današnjem dešavanjem u Tirani, i kao Srpkinja ponosna na Vučićev uspeh.

Rada

28.02.2024 19:56

Ovo što je Vučić postigao danas u Tirani na Samitu ne bi mogao nijedan srpski političar.