VUČIĆ PORUČIO IZ TIRANE: Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnim integritetu, jer nije gazila tuđi teritorijalni integritet (FOTO)

Autor:

Vesti

28.02.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa tom zemljom, rekao je Vučić.

VUČIĆ PORUČIO IZ TIRANE: Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnim integritetu, jer nije gazila tuđi teritorijalni integritet (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Tirani gde prisustvuje samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa. Njega su nakon dolaska dočekali ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i premijer Albanije Edi Rama, koji je i domaćin samita.

- Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnim integritetu, jer nije gazila tuđi teritorijalni integritet. Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa tom zemljom, koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, poštujući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost od pre dve godine, kao i da ćemo istrajati u politici prijateljstva prema drugim akretirma sa istoka Evrope, uključujuči i Rusku Federaciju - napisao je na društvenoj mreži Instagram predsednik Srbije. 

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, lider naše zemlje i lider Ukrajine satsali su se i razgovarali o svim važnim pitanjima za obe države.

- Imao sam i poseban razgovor sa njim. Mi, kao ljudi čije su zemlje prošle kroz teške periode razumemo jedni druge. Nisam od onih koji vole da skaču u nebo i da se nekome na Zapadu dodvorava. Mi humanitarno pomažemo, i verujem da od Ukrajinaca nećete čuti lošu reč o Srbiji. Mi vodimo svoju politiku i ponosan sam na to. Svi su slušali šta sam ja govorio - kazao je tokom obraćanja Vučić.

Nisu lake teme

Predsednik Vučić je nakon dolaska najavio ovaj razgovor rekavši da nas ne očekuju lake teme.

- Naporan dan je pred nama. Trebalo bi da razgovaramo sutra i o programu rasta i o jedinstvenom evropskom tržištu. Danas razgovaramo i sa predsednikom Zelenskim. Za nas veoma važne i ne uvek lake teme, tako da naravno nisu stvari tako jednostavne kao što ponekad izgledaju - rekao je Vučić novinarima prilikom dolaska. 

Izbačena tačka 11

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja da je iz deklaracije izbačena tačka 11, odnosno da se ne pominju sankcije i maligni uticaj Rusije na zemlje Zapadnog Balkana.

- Rekao sam da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu. Osmani je rekla kako se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i onda se pitate da li je moguća takva vrta licemerja. Nama je važno da sa Ukrajinom imamo dobre odnose, Ukrajina nije priznala Kosovo - dodao je predsednik.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Keti

28.02.2024 14:17

Hvala Ukrajini sto nam je pruzila podrsku kada je nama trebala.

Jaca

28.02.2024 16:16

Biže sačuvaj što je ovaj Zelenski smešan u odnosu na Vučića.

Mila

28.02.2024 16:18

Ne vidim nikakav problem da budemo u dobrim odnosima sa Ukrainom.

Ognjen

28.02.2024 16:19

Ukraina nas teritorijalno razume bolje nego bilo ko.