NIKO NE SPOMINJE KRAĐU U IZVEŠTAJU ODIHR! Vučić iz Tirane: I ne mogu da je spominju, jer je NIJE BILO!

Autor:

Vesti

28.02.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se obratio javnosti iz Tirane gde prisustvuje Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa.

NIKO NE SPOMINJE KRAĐU U IZVEŠTAJU ODIHR! Vučić iz Tirane: I ne mogu da je spominju, jer je NIJE BILO!

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić u Tirani

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Tirani gde prisustvuje samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa. 

Tokom obraćanja medijima, on se dotakao i izveštaja ODIHR-a i rekao da će Srbija postupati po njihovim preporukama.

- U izveštaju ODIHR-a niko ne spominje krađu, niti može da je spominje jer je nije ni bilo. Naša obaveza je da postupamo u skladu sa tim preporukama. Verujem da će nadležni organi dobro to razumeti i početi da rade po tim preporukama. Neko mora dase bavi činjenicama, a ne lažima pojedinih medija i nesposobnih političara. Oni ništa ne razumeju, kao otkrili su Ameriku, Vučić sprema izbore u aprilu. Ističe rok 3. marta, ako nema vlasti, ti dani mogu da budu samo u dva datuma. Može da bude u maju ako se formira većina za predsednika skupštine grada, onda ti izbori mogu da budu do krjaa maja. Ali ako nema, onda izbori mogu da budu u dva datuma, 21. ili 28. aprila. I to nema veze ni sa EU, ni sa Svetim Petrom, ni sa Marinikom, već samo sa zakonom, a Srbija mora da se drži zakona i ustava.

Ana Brnabić o izveštaju ODIHR

I premijerka Ana Brnabić potvrdila je danas da u izveštaju ne stoji ništa u vezi sa izbornom krađom.

- Kada pročitate izveštaj i vidite preporuke svi će moći da vide da ne postoje nikakvi ni dokazi ni kritike u vezi sa onim što su oni nazivali krađom izbora. Samim preporukama je jasno da su u Srbiji bili fer, pošteni, transparentni izbori, da imamo prpeoruke koje su sada, nakon rada sa ODIR-om od 2019. godine, mnogo blaži nego u mnogim zemljama članicama EU. Samim tim to pokazuje da su izbori bili fer, transparentni i u skladu sa demokratskim normama. Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju, kazala je Brnabić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ana

28.02.2024 14:11

Svima je jasno, da su izbori bili regularni.

Sava

28.02.2024 14:19

U svom obraćanju, predsednik Vučić po stoti put dokazuje transparentnost i vodi se demokratskim principima, pridržavajući se preporuka ODIHR-a. Njegova osuda laži opozicije ukazuje na odgovorno rukovođenje državom.

Zvezdica

28.02.2024 19:31

O izbornoj krađi govori samo opozicija, jer ne može da se pomiri da nema podršku građana.

Stefan

28.02.2024 19:57

Докле ће опозиција да плаче што су изгубили изборе? Нико им није крив зато што им је једини политички план свргавање Вучића.