"VERUJEMO DA SAMO KONSTRUKTIVNI DIJALOG I DIPLOMATSKA REŠENJE MOGU DOVESTI DO MIRA!" Vučić se ovako obratio na plenarnom sastanku u Tirani! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.02.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je na dvodnevnom samitu u Tirani.

"VERUJEMO DA SAMO KONSTRUKTIVNI DIJALOG I DIPLOMATSKA REŠENJE MOGU DOVESTI DO MIRA!" Vučić se ovako obratio na plenarnom sastanku u Tirani! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

siniša mali

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na plenarnom sastanku u okviru Samita Ukrajine i Jugoistočne Evrope.

Verujemo da samo konstruktivni dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira. Republika Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pruža, u okviru svojih mogućnosti, humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, ostajući posvećena poštovanju međunarodnog humanitarnog prava - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas na samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa gde su ga sačekali premijer Albanije Edi Rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

- Naporan dan je pred nama, ozbiljne i važne poruke, trebalo bi da razgovaramo sutra i o programu rasta i o jedinstvenom evropksom tržištu, danas da ragovaram sa predsednikom Zelenskim. Za nas veoma važne i ne uvek lake teme. Nisu stvari tako jednostavne kao što vama izgledaju. A da li ću sresti Plenkovića i šta ću da razgovaram, sigurno neću da razgovaram o tome kakvog je kvaliteta smoki ili krem bananice - rekao je Vučić. 

Podsetimo,  prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Na samitu se očekuje i prisustvo predsednice Moldavije Maje Sandu, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, kao i predsednice Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Zvanični prijem počeo je u 11 sati, u Kongresnoj Palati, a domaćin samita je premijer Albanije Edi Rama. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Nenad

28.02.2024 13:11

Veruje i narod i pravda

Keti

28.02.2024 13:20

Vucic je uvek bio za mirno resenje, i da se tako dodje do sporazuma

Nevena

28.02.2024 13:21

Smatram da je Vučić izuzetan diplomata, i da će postići najbolje za Srbiju kao i uvek.

Lena

28.02.2024 13:39

Vucic je neko ko se bori za regionalni mir i stabilnost. I pre svega zastupa srpske interese.