IZLOŽBA U DRŽAVNOM ARHIVU SRBIJE POVODOM SRETENJA: Biće prisutna premijerka Brnabić i ministri

Autor:

Vesti

13.02.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka kulture Maja Gojković će otvoriti izložbu "Nadežda Petrović - Boje života" u Muzeju savremene umetnosti Beograda.

IZLOŽBA U DRŽAVNOM ARHIVU SRBIJE POVODOM SRETENJA: Biće prisutna premijerka Brnabić i ministri

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Uoči Dana državnosti Srbije - Sretenja, brojni muzeji i ustanove najavili su otvaranje izložbi u prisustvu državnih zvaničnika. Ove manifestacije predstavljaju značajan kulturni događaj koji će obogatiti proslavu ovog važnog datuma.

U Državnom arhivu Srbije, uz prisustvo premijerke Ane Brnabić, biće otvorena izložba "Ustavi Kneževine Srbije i Kraljevine Srbije". Ova izložba predstavlja dragocen uvid u istoriju srpskog pravnog sistema kroz vekove.

Ministarka kulture Maja Gojković će otvoriti izložbu "Nadežda Petrović - Boje života" u Muzeju savremene umetnosti Beograda. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa značajnim opusom slikarstva Nadežde Petrović i da sagledaju njen doprinos umetnosti.

U Gradskoj kući Subotice biće otvorena izložba "Vladarske zadužbine Nemanjića" uz prisustvo predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića i ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislava Žigmanova. Ova izložba predstavlja dragoceni prikaz kulturnog nasleđa Nemanjića.

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovaće otvaranju izložbe "Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti" u Galeriji Doma vojske u Nišu. Izložba će posetiocima pružiti uvid u bogatu istoriju i državnost Srbije kroz vekove.

Ovo su samo neki od događaja koji će obeležiti proslavu Dana državnosti Srbije - Sretenja. Otvaranje izložbi u prisustvu državnih zvaničnika predstavlja priliku da se dublje upoznamo sa bogatstvom kulturnog nasleđa i istorije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading