PREMIJERKA BRNABIĆ SUTRA NASTAVLJA UČEŠĆE NA SVETSKOM SAMITU VLADA: Evo sa kim će se sastati!

Autor:

Vesti

12.02.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakla je aktivnosti koje Srbija sprovodi na polju inovativnosti.

PREMIJERKA BRNABIĆ SUTRA NASTAVLJA UČEŠĆE NA SVETSKOM SAMITU VLADA: Evo sa kim će se sastati!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Danas je premijerka Ana Brnabić započela svoje učešće na Svetskom sajmu vladavine prava, gde je imala niz bilateralnih sastanaka sa stranim zvaničnicima. Prvi dan samita obeležili su susreti sa brojnim važnim ličnostima, kao i panel diskusija o budućnosti mobilnosti.

Premijerka se prvo sastala sa emiratskim ministrom za veštačku inteligenciju Omarom Sultanom el Olamom, sa kojim je razgovarala o mogućnostima i potencijalu ove tehnologije. Takođe, razgovarala je sa egipatskim kolegom Mustafom Kemalom Madbulijem o mogućnostima zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Na marginama samita, Brnabić je imala sastanke sa ministrom za toleranciju UAE šejkom Nahjanom Bin Mubarak Al Nahanom, premijerom Kube Manuelom Marerom Kruzom, osnivačem Svetskog ekonomskog foruma Klausom Švabom, kao i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju (OECD) Matijasom Kormanom.

Premijerka je takođe govorila na panelu "Budućnost mobilnosti", ističući da je železnica ključna za budućnost mobilnosti, te da Srbija planira da nastavi ulaganja u tu oblast.

Takođe, istakla je aktivnosti koje Srbija sprovodi na polju inovativnosti.


Ana Brnabić je najavila i dolazak američkog novinara Takera Karlsona u Srbiju sredinom godine, nakon što je razgovarala sa njim na ceremoniji otvaranja Samita.

Premijerka se takođe sastala sa direktorom MMF-a Kristalinom Georgievom, gde je istakla očekivanja rasta BDP-a Srbije od 3,5 odsto, kao i pohvale Georgieve za srpsku fiskalnu politiku.

Premijerka Ana Brnabić nastavlja svoje učešće na Svetskom sajmu vladavine prava sutra, gde je očekuju bilateralni sastanci sa zvaničnicima i učešće na otvaranju Foruma vladinih usluga. Takođe, očekuje se i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti veštačke inteligencije između našeg Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i emiratskog Saveta za istraživanje napredne tehnologije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (48)

Loading
Maja

12.02.2024 21:55

Svaka čast premijerki! Vidimo da se trudi da donese nove poslovne prilike i ulaganja u Srbiju. To je ono što nam treba

Jovan

12.02.2024 21:56

Učešće premijerke Brnabić na Svetskom samitu vlada daje još veću vidljivost Srbiji u međunarodnoj zajednici.

Sara

12.02.2024 21:58

Ana Brnabić pokazuje kako se brani naša zemlja na međunarodnom nivou! To je nam omogućuje bolju budućnost!

Keti

12.02.2024 21:59

Sutra je važan dan za Srbiju, predvodi ga premijerka Ana.