Zvala sam je "mama", a ona mi je razbila glavu - KRV MI JE ŠIKLJALA na sve strane: Milica Kemez otkrila kako je ZLOSTAVLJANA U DETINJSTVU

Autor:

Zabava

13.02.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rijaliti učesnica sa sestrom Mirelom prošla je kroz teško odrastanje u hraniteljskim porodicama u kojima su često trpele fizičko i psihičko maltretiranje.

Zvala sam je "mama", a ona mi je razbila glavu - KRV MI JE ŠIKLJALA na sve strane: Milica Kemez otkrila kako je ZLOSTAVLJANA U DETINJSTVU

Foto: youtube.com/RTV Pink Official

Bivša zadrugarka Milica Kemez ispričala je jezive detalje iz svog detinjstva provedenog u Domu za decu i omladinu “Vera Radivojević” u Beloj Crkvi.

Naime, nakon što ih je Centar za socijalni rad oduzeo njihovom ocu, Milica i njena sestra Mirela su završile u domu. Milica je opisala svoje odrastanje u domu, otkrivajući da su ih pokušali usvojiti, ali je njen otac želeo da ih zadrži zajedno.

Imala sam tri godine, a moja sestra Mirela pet, kad nas je Centar za socijalni rad uzeo ocu i odveo u Dom za nezbrinutu decu. Sećam se da sam mnogo plakala što idemo u dom. Toliko sam vrištala da me je čovek koji nas je vozio tamo udario. Pitali su me kasnije o tom incidentu, ali sam iz straha prećutala. Ubrzo su u dom počeli da dolaze ljudi koji su hteli da me usvoje, ali je želja našeg oca bila da Mirelu i mene ne razdvajaju. Svi su tražili jedno dete, pa smo nas dve ostale u domu. Pokušala sam da pobegnem iz doma, skočila sam kroz prozor, povredila se i završila u bolnici. Otad mi je ovaj moj ožiljak na čelu - otkrila je Kemezova.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Milica Kemez je uprkos svemu uspela da se izbori za sebe

Pored toga, Milica je podelila jezive detalje o fizičkom i psihičkom zlostavljanju koje su doživele od svoje hraniteljske majke Vesne, koja ih je, na kraju, obe usvojila.

Milica je otkrila da je Vesna, koju su zvale "mama", na početku brinula o njima, ali je vremenom počela da ih kažnjava i zlostavlja. Opisala je situacije u kojima ih je Vesna fizički kažnjavala i maltretirala, ostavljajući trajne posledice na njihovo fizičko i emotivno zdravlje. Milica je istakla da je Vesna bila živčana i da je za sve krivila njih, a nije im dozvoljavala ni da učestvuju u uobičajenim aktivnostima poput rođendanskih proslava.

- Ta Vesna nam je rekla da je ona sada naša mama i da "roditelj nije onaj ko te rodi, već onaj ko te čuva". Pored nas je brinula o još jednom dečaku i njegovoj sestri. Prvih godinu-dve je bilo sve u redu. Zvala sam je "mama" i tako sam je i doživljavala. S vremenom je popustila sa živcima i počela da nas kažnjava, kao i da nas fizički i psihički maltretira. Jednom mi je drškom od metle razbila glavu, išla mi je krv i šikljala na sve strane. Često bi nas krvnički istukla kaišem, ruke su mi bile modre. Sećam se nekoliko fotografija na kojoj su sva deca iz razreda nasmejana, a ja krijem ruke iza leđa da mi ne bi bile na slici. Umela je da me kazni i pošalje u školu u starim muškim stvarima, prljavim i pocepanim. Terala me je da joj masiram noge do šest ujutru, dok učim tablicu množenja. Imala sam fobiju od učenja, jer ako nešto pogrešno pročitam, uvek bi me klepila po glavi. Nije mi dozvolila ni da odem na maturu - prisetila se Milca, pa nastavila:

- Jednom mi je rekla da pripazim na pecivo koje se peklo u šporetu, a meni je zagorelo. Bacila ga je na pod i naterala me da ga pojedem! Izbacivala me je napolje, nekoliko puta je sestru i mene terala da spavamo u dvorištu, zaključavala nas je u podrum… Tako bi reagovala ako, na primer, razbijemo neku figuru ili se popnemo na tavan. Nismo išle kod druge dece na rođendane, nismo ih ni slavili. Ne pamtim nijednu rođendansku tortu, niti decu na slavlju kod mene.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Milica Kemez sa sestrom Mirelom

Milica je otkrila da su mnogi u komšiluku znali za njihovo zlostavljanje, ali niko nije reagovao da im pomogne. Čak su i socijalni radnici retko posećivali njihovu porodicu, uprkos tome što su imali saznanja o situaciji. Bivša zadrugarka je istakla da su se plašile da progovore o zlostavljanju, ali da je ipak jedna od njih uspela da napiše pismo Centru za socijalni rad, što je na kraju dovelo do njihovog spašavanja iz te porodice.

Ušla sam u kancelariju, a tamo je bila i ona! Pitali su me da li je sve iz pisma tačno, a Vesna me je pogledala u oči i rekla: "Želiš li da odeš od kuće kao Mirela?" Samo sam ćutala. Potom su me odveli u drugu prostoriju i postavili mi isto pitanje, a ja sam im tek tad priznala da je sve istina. Mirelu i mene su odmah smestili u privremenu hraniteljsku porodicu u Vršcu u kojoj smo bili dok nisam završila prvu godinu srednje frizerske, a ona drugu godinu medicinske. Kasnije su nas prebacili u treću hraniteljsku porodicu u Novom Sadu, kod žene koja je imala dvoje dece. Bila je korektna, nije nas fizički maltretirala. Kod nje sam napredovala i počela da verujem u sebe, poraslo mi je samopouzdanje - zaključila je Milica za Informer hit.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading