VUČIĆ SE SASTAO SA GUTEREŠOM: Sumirali smo glavne poruke sa sednice SB UN

Autor:

Vesti

09.02.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da su zajedno sumirali glavne poruke sa nedavne sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji.

VUČIĆ SE SASTAO SA GUTEREŠOM: Sumirali smo glavne poruke sa sednice SB UN

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom tokom boravka u Njujorku.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas - napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

 

 

On je istakao da su zajedno sumirali glavne poruke sa nedavne sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji. Predsednik je naglasio da je sa Guterešom razgovarao o značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da su razmenili mišljenja o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni. Istakao je da su se složili oko toga da UN predstavljaju krovni forum u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas.

Podsetimo, u Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji na zahtev Srbije. Na ovoj sednici je govorio predsednik Aleksandar Vučić.

Danas se predsednik Vučić obratio javnosti putem Instagrama, ponovivši važnu poruku i delivši segment svog jučerašnjeg obraćanja medijima.

Moj posao je da se borim za svoju zemlju, za našu Srbiju, rezervnu otadžbinu nemamo. Ponosan sam na to što smo, znate, dali sve od sebe. I, borićemo se za svoj narod na Kosovu i Metohiji i bićemo uz njih. Nikada Srbija svoj narod na Kosovu i Metohiji neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći - napisao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Ena

09.02.2024 17:32

Jako je važno što detaljnije upoznati generalnog sekretara UN sa svim zločinima Kurtija prema Srbima na KiM.