"JAD I GLUPOST" Priština udarila na Kurtija, a Srbiju i Vučića nazvala SUPERIORNIM! ČITAKU SAMOZVANOM PREMIJERU KOSOVA ODRŽALA BUKVICU! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.02.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala pun kofer argumenata!

"JAD I GLUPOST" Priština udarila na Kurtija, a Srbiju i Vučića nazvala SUPERIORNIM! ČITAKU SAMOZVANOM PREMIJERU KOSOVA ODRŽALA BUKVICU! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, youtube.com/Georgetown Institute for Women, Peace & Security

Apsolutnu dominaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija nad samozvanim premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem priznaju i u samoj Prištini.

Sednicu u koju su bile uprte oči svetske javnosti prokomentarisala je i potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku, koja je svojevremeno predstavljala Kosovo u Ujedinjenim nacijama.

Ona je postupke Kurtija nazvala „jadom i glupošću".

Shvatite, u UN je naša reč važna ako je saveznici podržavaju. Poslušajte govor američkog ambasadora. I naši saveznici. Jad i glupost da je naša Vlada posao dovela do ove tačke. Što se manje u SB UN priča o nama, to bolje - napisala je ona na Fejsbuku.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=370607112266877&id=100079527735092&ref=embed_post

 

Istim povodom oglasila se i članica Predsedništva Demokratske partije Kosova Besa Kabaši-Ramaj izjavila je da Srbija ima superiornost u Ujedinjenim nacijama u odnosu na tzv. Kosovo.

- Onog trenutka kada se ne usaglasite sa partnerima koji su pomogli da se stvori naša "država", onda se stvaraju takvi prostori koje koriste naši neprijatelji, u ovom slučaju Srbija, da sazove sednicu na terenu na kojem imaju nadmoć. U Ujedinjenim nacijama oni su u prednosti jer je Srbija članica, a mi još nismo. Jer tamo Rusija ima pravo veta - rekla je ona.

Podsetimo, Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, održana je sinoć, gde je naš predstavnik bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading