"VUČIĆ JE PREGAZIO KURTIJA PRED CELIM SVETOM!" ALBANCI PRIZNALI: Srbija ima SUPERIORNOST!

Autor:

Vesti

09.02.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je govor Aljbina Kurtija u Savetu bezbednosti UN ocenila kao tehnički, i dodala da je Kosovo na toj sednici bilo u defanzivi.

"VUČIĆ JE PREGAZIO KURTIJA PRED CELIM SVETOM!" ALBANCI PRIZNALI: Srbija ima SUPERIORNOST!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Članica Predsedništva Demokratske partije Kosova Besa Kabaši-Ramaj izjavila je da Srbija ima superiornost u Ujedinjenim nacijama u odnosu na tzv. Kosovo, prenosi Koha.

Kabaši-Ramaj je kazala da Srbija ima superiornost u UN pošto je članica, a tzv. Kosovo nije.

"Onog trenutka kada se ne usaglasite sa partnerima koji su pomogli da se stvori naša država, onda se stvaraju takvi prostori koje koriste naši neprijatelji, u ovom slučaju Srbija, da sazove sednicu na terenu na kojem imaju nadmoć. U Ujedinjenim nacijama oni su u prednosti jer je Srbija članica, a mi još nismo. Jer tamo Rusija ima pravo veta", rekla je ona.

Prema njenim rečima, tzv. Kosovo prvi put prisustvuje u sedištu UN, bez koordinacije i podrške sa svojim međunarodnim partnerima.

"U prošlosti je Kosovo uvek koordinisalo sa saveznicima i nije stvaran prostor za kritike. Sada smo, nažalost, prvi put videli da naš strateški partner kaže da Kosovo nije koordinisalo sa međunarodnim partnerima. Ovo je veoma bolno“, dodala je ona.

Ona je govor Aljbina Kurtija u Savetu bezbednosti UN ocenila kao tehnički, i dodala da je Kosovo na toj sednici bilo u defanzivi“, rekla je ona.

Podsetimo, Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, održana je sinoć, gde je naš predstavnik bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Sanja

09.02.2024 15:57

Vucic se bori u UN svim silama da se nasem narodu na KiM vrati mir i osigura bezbednost. Uvek se borio za svoje gradjane.

Nemanja

09.02.2024 16:31

I treba da ih boli. Ne razmisljaju da oni nanose bol nasem narodu. Bore se za nesto sto im ne pripada i nikada im ni nece pripasti.

Gogi

09.02.2024 17:01

Mali ali vrlo značajan udarac Srbije protiv Kurtija