NISAM REKAO "PREMIJER KOSOVA" Ambasador Ekvatora objasnio da je došlo do greške prilikom PREVODA u UN: O tome ćemo razgovarati sa Sekretarijatom!

Autor:

Vesti

09.02.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Montavlo je objasnio da je došlo do greške pri prevođenju.

NISAM REKAO "PREMIJER KOSOVA" Ambasador Ekvatora objasnio da je došlo do greške prilikom PREVODA u UN: O tome ćemo razgovarati sa Sekretarijatom!

Foto: Tanjug/AP

Ambasador Ekvatora pri Ujedinjenim nacijama Andres Montalvo objasnio je da je došlo do greške prilikom prevođenja njegovog govora, te da se premijru privremenih prišttinskih institucija Aljbinu Kurtiju nije obratio sa „premijeru Kosova“.

– Ekselencijo, obavešten sam da je prevod na engleski bio netačan tokom mojih uvodnih reči. Nisam pomenuo „premijera Kosova“. Prepoznao sam prisustvo „gospodina Kurtija“. O tome ćemo razgovarati sa Sekretarijatom. Andres Montalvo, Ekvador.

Podsetimo, Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, održana je sinoć, gde je naš predstavnik bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je zadovoljan onim što je čuo na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN i istakao da su poruke Srbije bile sadržajne i jasne, odgovorne i ozubiljne.

Prema njegovim rečima tek će izanalizirati sednicu ali da misli da na srpskoj strani ima sedam od 15 zemalja.

– Po govoru predstavnika nekih zemalja rekao bih da smo u pravu. Zadovoljan sam onim što sam čuo. Najviše na strani Prištine, su bili Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim istupom Francuza, izuzetnim istupom Alžira, Kine, Ekvadora, Rusije, Mozambika…. – zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading