PREDSTAVLJAMO RIVALE "ORLOVA"! Španci brane TRON! Danci zavise od NJEGA! Vreme je da VRATIMO DUG provokatorima Srbije!

Autor:

Sport

09.02.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u 4. grupi A divizije najelitnijeg ranga Lige nacija.

PREDSTAVLJAMO RIVALE "ORLOVA"! Španci brane TRON! Danci zavise od NJEGA! Vreme je da VRATIMO DUG provokatorima Srbije!

Foto: ATA Images

Kada je proslavljeni as Čelsija i španske reprezentacije Huan Mata izvukao ceduljicu sa imenom Srbije i smestio "orlove" u grupu sa braniocem trofeja, Danskom i Švajcarskom, svima je kroz glavu prošlo samo jedno - vreme je da vratimo dug "sajdžijama".

Iako su stigli iz trećeg šešira, Švajcarci su nas mnogo zadužili na poslednja dva Mundijala u Rusiji i Kataru, kada smo oba puta poraženi - 2018. godine (1:2) i četiri leta kasnije (2:3) u Dohi, pa izabranicima selektora Dragana Stojkovića Piksija neće manjkati motiva u tim okršajima, iako se mečevi Lige nacija vode kao "zvanični prijateljski".

Odavno se zna da najveća snaga Švajcarske zavisi od tandema Đerdan Šaćiri-Granit Džaka, najvećih provokatora Srbije. Lider Bajera iz Lverkuzena predstavlja i prvu zvezdu tima, dok ispred mreže dominira Jan Zomer, a među udarnim iglama je i standardni defanzivac šampiona Evrope, Mančester sitija - Manuel Akanđi!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šaćiri i Džaka provocirali su "orlove" na prethodna dva Mundijala 

Sajdžije su do Evropskog prvenstva stigle kao drugoplasirani, završivši trku iza Rumuna, ali ispred Izraela, Belorusije, lažne države Kosovo i Andore.

"Crvena furija" je izraziti favorit u A4 grupi, ali ne treba zaboraviti da su Španci značajno podmladili tim. Od ekipe koja je dominirala i osvojila EP 2008. i 2012. godine, nema većine igrača kao što su Ćavi Ernandez, Andres Inijesta, Serhio Ramos, Đerar Pike... Nasledila ij je nova generacija, predvođena Gavijem, Rodrijem, Pedrijem, dok im znanje prenose nešto iskusniji Dani Karvahal i Alvaro Morata, koji su imali značajan udeo u osvajanju Lige nacija.

Foto: Tanjug/AP

Rodri

Sa selektorske klupe Španije komanduje Luis de la Fuente, bivši trener Atletik Bilbaa, koji je punu deceniju (od 2013.) radio s mlađim kategorijama španskog fudbala. Najveća snaga branioca titule je u Rodriju iz Mančester sitija, kao i strašnom tandemu Barse, đacima La Masije, Pedriju i Gaviju.

Što se Danske tiče, najveća pretnja Skandinavaca stiže od Kristijana Eriksena, koji je i kapiten tima. Veliku pažnju "orlovi" moraju da obrate i na Raslusa Hojlunda, sve boljeg napadača Mančester junajteda, koji je projektovan kao naslednik daleko iskusnijeg veziste i saigrača sa Old Traforda.

Opasnost za selektora Piksija i njegove pulene jeste činjenica da je Danska kao lider stigla do Nemačke i EP, ostavivši iza sebe Sloveniju, Finsku, Kazahstan, Severnu Irsku i San Marino. Zanimljivo da će Skandinavci ponovo biti u grupi sa komšijama iz Slovenije, i na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj, gde će takođe odmeriti snagu i sa našom selekcijom.

Kakav Srbija ima skor sa budućim rivalima, možete da pročitate na ovom linku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading