Aleksandar Antić: Predsednik Vučić je snažno i uverljivo odbranio naše najvažnije državne interese

Autor:

Vesti

09.02.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Aleksandra Antića.

Aleksandar Antić: Predsednik Vučić je snažno i uverljivo odbranio naše najvažnije državne interese

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Vučić je u Savetu bezbednosti UN pokazao na delu kako se odgovorno, činjenicama i patriotizmom brani naš najvažniji nacionalni i državni interes, istakao je Aleksandar Antić.

 

- Cela svetska zajednica, a naročito one države koje zagovaraju nezavisnost Kosova i Metohije dobile su od predsednika Vučića neoborive argumente da su prava Srba na Kosovu i Metohiji do te mere ugrožena da je njihov život postao nepodnošljiv i ugrožen je njihov fizički opstanak. Savet bezbednosti UN je pravo mesto da se ove činjenice čuju, a način na koji ih je predsednik Vučić izneo obesmislili su svaki pokušaj Prištine da opravda svoje sistematsko nasilje protiv našeg naroda - rekao je on, pa dodao: 

- Srbija je još jednom pokazala ispravnost svoje politike na Kosovu i Metohiji i ogolila nasilničko ponašanje Albina Kurtija i njegove vlade kao najveću pretnju bezbednosti i miru u našem regionu. Odluka predsednika Vučića da se o tome govori upravo pred članicama Saveta bezbednosti UN je zato bila vrhunski državnički potez kojim je odbranjen naš najvažniji državni interes u vreme kada je ugrožen sa mnogih strana. Posle ove sednice Saveta bezbednosti UN, a naročito posle izlaganja predsednika Vučića, Srbija ima mnogo razloga da još više veruje u odbranu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, jer je demonstrirala svu snagu argumenata u prilog našoj doslednoj politici - zaključuje Antić. 

Podsetimo, juče je u Njujorku održana vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao predstavnikom Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mila

09.02.2024 15:39

Snazna borba i velika odgovornost Predsednika za nas narod na KiM

TD

09.02.2024 16:06

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić je snažno branio interese naše države,na to smo svi ponisni

Toma

09.02.2024 17:26

Možda mala ali izuzetno važna pobeda Srbije, bravo predsedniče!