SKANDAL! Posle SB UN Kurti ide u Skoplje na sastanak sa Đilasom!

Autor:

Vesti

09.02.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dno dna!

SKANDAL! Posle SB UN Kurti ide u Skoplje na sastanak sa Đilasom!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/twitter.com

Nakon sinićnjeg sastanka u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, samozvani premijer Kosova Aljbin Kurti iznenađuje javnost najavom posete Skoplju kako bi se sastao sa  Draganom Đilasom.

Ova neočekivana poseta izazvala je veliku pažnju javnosti i postavlja pitanje o prirodi njihovog sastanka i mogućim političkim implikacijama.


Panel diskusija o progresivnim politikama na Zapadnom Balkanu

U isto vreme, u Daut Pašin Hamam u Skoplju, Fondacija Fridrih Ebert organizuje panel diskusiju pod nazivom "Progresivne politike - odgovor na izazove zemalja Zapadnog Balkana".

Učesnici panela, među kojima su i Aljbin Kurti i Dragan Đilas, najavljeni su da će govoriti o ključnim političkim pitanjima u regionu.


Ovim susretom se, bez sumnje, otvaraju mnoga pitanja o budućim političkim strategijama i saradnji između dve zemlje, a javnost sa nestrpljenjem očekuje da sazna više detalja o ovom izuzetno značajnom sastanku.

Podsetimo, apsolutnu dominaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija nad samozvanim premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem priznaju i u samoj Prištini.

Sednicu u koju su bile uprte oči svetske javnosti prokomentarisala je i potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku, koja je svojevremeno predstavljala Kosovo u Ujedinjenim nacijama.

Ona je postupke Kurtija nazvala „jadom i glupošću".

 
- Shvatite, u UN je naša reč važna ako je saveznici podržavaju. Poslušajte govor američkog ambasadora. I naši saveznici. Jad i glupost da je naša Vlada posao dovela do ove tačke. Što se manje u SB UN priča o nama, to bolje - napisala je ona na Fejsbuku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading