ZLATAN ARSIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI! Srbinu sud u Prištini sudio za navodne ratne zločine - danas mu se ukida pritvor!

Autor:

Vesti

05.02.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno tužilaštvo u Prištini je 28. jula prošle godine podiglo optužnicu protiv Arsića.

ZLATAN ARSIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI! Srbinu sud u Prištini sudio za navodne ratne zločine - danas mu se ukida pritvor!

Foto: Kosovo Online

Sud u Prištini oslobodio je danas optužnice Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, optuženog da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na KiM 1999. godine.

U presudi je navedeno da se Arsić oslobađa usled nedostatka dokaza od strane tužilaštva.

Njemu će pritvor biti ukinut danas.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je 28. jula prošle godine  podiglo optužnicu protiv Arsića, po kojoj se sumnjiči da je u martu 1999. godine, navodno, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije, navodno tukao Albanca B.M nanevši mi teške povrede. 

Takođe, kako su tvrdili iz tužilaštva, sumnjičili su da je okrivljeni Z. A. u periodu februar-mart 1999. godine, u saradnji sa, kako navode, drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, učestvovao u maltretiranju, proterivanju i raseljavanju albanskih civila iz Kosovske Kamenice i okoline, nakon čega je pljačkao njihove kuće.

Njegova porodica je ranije demantovala da je bio policajac, kao i da je u vreme za koje ga optužuju imao 20-ak godina.

U pritvoru od prošle godine

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana Srbinu Zlatanu Arsiću prošle godine u martu koji je uhapšen pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Z.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin - saopšteno je iz Suda.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading