KURTI SUDI SRBINU ZA RATNI ZLOČIN BEZ DOKAZA! Odbrana Dragiše Milenkovića: Ovo nisam videla u karijeri!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

10.01.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenković se nakon čitanja optužnice izjasnio da nije kriv.

KURTI SUDI SRBINU ZA RATNI ZLOČIN BEZ DOKAZA! Odbrana Dragiše Milenkovića: Ovo nisam videla u karijeri!

Foto: www.profimedia.rs

Optužnica protiv Srbina sa Kosova i Metohije Dragiše Milenkovića iz Kišnice podignuta je bez i jednog jedinog materijalnog dokaza, isključivo na osnovi izjava navodnih svedoka.

Ovo je saopštila Jovana Filipović, Milenkovićev advokat, najavljujući zahtev da se optužnica odbaci. Suđenje Srbinu za navodne ratne zločine počelo je danas u Prištini.

- Odbrana će uložiti zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze. Optužnica je podignuta isključivo na osnovu izjava svedoka. Ne postoji niti jedan dokaz, niti o povredama koje su oštećeni pretrpeli, niti bilo koji drugi dokaz. Tako da ćemo u tom pravcu prigovoriti i tražićemo od suda da se ovakva optužnica odbaci i da se Dragiša oslobodi - rekla je Filipovićeva novinarima i dodala da takvu optužnicu nikada u karijeri nije videla jer je podignuta bez dokaza i samo na osnovu izjava svedoka.

Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija

Advokat Dejan Vasić rekao je da Milenković u zatvoru u Podujevu ima teške uslove, da ne izlazi iz ćelije, kao i da smatra da su se stvorili uslovi da iz kućnog pritvora prati suđenje.

- Dragišina porodica i ja sa kolegama smo spremni da se zakunemo da Dragiša neće napustiti Gračanicu - naveo je on.

U Osnovnom sudu u Prištini danas je Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice održano prvo ročište i pročitana optužnica za navodne ratne zločine.

Milenkoviću se, prema optužnici, na teret stavlja da je u svojstvu čuvara učestvovao u navodnim ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva u zatvorima u Lipljanu i Prištini tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Milenković se nakon čitanja optužnice izjasnio da nije kriv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (23)

Loading
Maja

10.01.2024 14:16

Kurti i dalje maltretira Srbe na KIM i hapsi i sudi im se bez ikakvih dokaza da su krivi, tome se mora stati na put, dosta je vise.

Roki

10.01.2024 14:19

Nista me od Kurtija vise ne moze iznenaditi. Jos malo pa ce deci krenuti da sudi za ratne zlocine...

Pavle

10.01.2024 14:45

Kurti nastavlja sa montiranim procesima protiv Srba na KIM.

Petar

10.01.2024 14:48

Kurti nastavlja sa politikom nasilja prema srpskom narodu na KIM.