JOŠ DVA MESECA U KURTIJEVOM KAZAMATU! Produžen pritvor dvojici Srba na Kosovu!

Autor:

Vesti

30.12.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pantić i Zarić su uhapšeni u avgustu prošle godine, Pantić na punktu Merdare, a Zarić u svom domu u selu Ljubožda, gde živi kao jedini Srbin na tom području.

JOŠ DVA MESECA U KURTIJEVOM KAZAMATU! Produžen pritvor dvojici Srba na Kosovu!

Foto: Printskrin/Tviter

Osnovni sud u Prištini je doneo odluku o produženju mere sudskog pritvora za Momira Pantića i Žarka Zarića, koji se suočavaju sa optužbama za ratni zločin. Mera pritvora je produžena za dodatna dva meseca, a trenutno se obojica nalaze u Zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

Branilac Zarića, advokat Dejan Vasić, izrazio je razočaranje ovom odlukom suda, ističući da je očekivao razumevanje s obzirom na okolnosti slučaja, posebno imajući u vidu da je Zarić povratnik u selu Ljuboža.



Advokat Vasić je izjavio da će uložiti žalbu na ovo rešenje i da će argumente prezentovati Apelacionom sudu. Izrazio je nadu da će Apelacioni sud imati racionalniji pristup ovom slučaju, naglašavajući da ne postoji opasnost da će postupak biti ugrožen ukoliko se mera pritvora ublaži.


Pantić i Zarić su uhapšeni u avgustu prošle godine, Pantić na punktu Merdare, a Zarić u svom domu u selu Ljubožda, gde živi kao jedini Srbin na tom području. Optužuju se za navodni ratni zločin počinjen u opštini Istok tokom 1998-1999. godine.

Prema informacijama, Zarić je bio komandir podstanice policije u selu Rakoš tokom devedesetih godina, dok je Pantić bio nekadašnji načelnik policije u Istoku.


Prema navodima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Miomir Pantić je interno raseljeno lice koje živi u Mladenovcu od sukoba 1999. godine, dok Žarko Zarić živi kao povratnik u selu Ljubožda od 2017. godine.

Sudski postupak i dalje privlači pažnju javnosti i izaziva kontroverze, a odluka Apelacionog suda će biti od presudnog značaja za dalji tok ovog slučaja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading